Ingezonden persbericht

IT Almanak presentatieborrel

locatie: Tilbury 3 te Katholieke Universiteit Brabant

TILBURG, 20020515 -- De zeepbel is geknapt, complete shake-out, grote IT bedrijven kampen met enorme verliezen, de kleine zijn niet meer, duizenden IT-ers op straat, kelderingen beurskoersen, Nieuwe Economie als sprookje etc....

Dat het een erg turbulent jaar in de IT is geweest zal niemand onbekend in de oren klinken. Daarom zijn wij er als studievereniging SBIT bijzonder trots op dat wij de IT Almanak voor de 6de keer op non-profit basis hebben kunnen uitbrengen. Het onderscheid zich van andere oriëntatiegidsen als het Intermediair Jaarboek of de ON, doordat het zich enkel richt op de IT en samengesteld is vanuit de het standpunt "voor studenten, door studenten".

Dé oriëntatiegids IT Almanak en bijbehorende website (www.italmanak.nl) voor laterejaars IT-studenten zal op woensdag 22 mei worden gepresenteerd. De presentatieborrel zal plaatsvinden in de Tilbury 3 in gebouw H op het campusterrein van de Katholieke Universiteit Brabant.

De IT Almanak is een gids die afstuderende IT-ers helpt zich te oriënteren op de arbeidsmarkt. De IT Almanak wordt landelijk verspreid en kent een oplage van 8000 stuks. De volgende onderdelen helpen de student zich te oriënteren:
* Opleidingen: in de IT Almanak oriëntatiegids is een overzicht van IT gerelateerde opleidingen, op zowel HBO als WO niveau te vinden. Dit overzicht van mogelijkheden voor (door)studeren op de verschillende HBO's en universiteiten wordt aangevuld met informatie over studeren in het buitenland.
* Stages: de eerste stap richting het bedrijfsleven. Aan de hand van een overzichtelijk schema is het vinden van de ideale stageplek voor de student binnen handbereik. Bovendien geeft een stage-coördinator zijn visie op het lopen van een stage. Voor wie Nederland te klein is; adviezen en tips voor een buitenlandse stage.
* Arbeidsmarkt: een goede voorbereiding is noodzakelijk voor een sollicitatie.Het onderdeel arbeidsmarkt geeft je een aantal nuttige tips over de voorbereiding en het gesprek zelf. Daarnaast vind je hier een overzicht van mogelijkheden om met toekomstige werkgevers in contact te komen.
* Bedrijfspresentaties: in de IT Almanak is het meest volledige overzicht van IT bedrijven te vinden. Middels bedrijfspresentaties kunnen lezers zich een beeld vormen van waar een bedrijf voor staat en naar wie zij op zoek zijn.
* Starten van een onderneming: een mogelijke keuze na de studie is het starten van een eigen onderneming. Een stappenplan, aangevuld met informatie van een groot aantal relevante organisaties, beschrijft de mogelijkheden en moeilijkheden.
Onder andere de volgende artikelschrijvers hebben hun bijdrage geleverd aan de IT Almanak 2002-2003: Rick van der Ploeg (Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen), Jort Kelder (hoofdredacteur Quote), Bert Wiggers (directeur van Startpagina en uitgever van NU.nl), Dennis Jipping (oprichter Stages.nl) en Hans de boer (voorzitter van MKB-Nederland).

Tevens zal de totaal vernieuwde en gerestylde versie van de IT Almanak website online gaan. www.italmanak.nl: dé aanvulling op dé IT-oriëntatiegids!

Datum presentatie: 22 mei 2002
Locatie presentatie: Tilbury 3 (gebouw H)
te Katholieke Universiteit Brabant, Tilburg
Website: www.italmanak.nl


Deel: ' IT Almanak presentatieborrel '
Lees ook