EDS INTERNATIONAL BV

EDS start venture capital fonds met waarde van $ 1,5 miljard

Contactpersoon:
Eliot Schuchart - EDS
Tel.: 030-2903490
Eliot.schuchart@eds.com

EDS start venture capital fonds met een waarde van $ 1,5 miljard voor Internet investeringen
Eerste investeringen in EDS CoNextTM en Tradex Technologies

Maarssen, 6 januari 2000. EDS, wereldwijd een toonaangevende onderneming op het gebied van IT-dienstverlening, heeft haar Internet activiteiten een nieuwe impuls gegeven met de oprichting van EDS-A.T. Kearney Ventures. Dit nieuwe E-business-fonds zal zich voor een periode van vijf jaar met name richten op investeringen in Internet bedrijven die zich specialiseren in de zakelijke markt. Als het fonds van $ 1,5 miljard volledig is volgestort, vormt het een van de grootste fondsen voor risicodragend bedrijfskapitaal in zijn soort. EDS heeft tevens de eerste investeringen van het fonds bekendgemaakt: EDS CoNextTM en Tradex Technologies, Inc.

Volgens de plannen zal de helft van het startkapitaal voor de nieuwe unit in de komende 5 jaar door EDS wordt opgebracht. De andere helft zal worden gefinancierd door andere partijen, waaronder cliënten en met zorg gekozen particuliere beleggingsfondsen.

'EDS doet meer dan alleen investeren in business-to-business Internet bedrijven. EDS investeert in haar toekomst op Internet en . in het geval van CoNext . in het beheer van de .supply chains. van belangrijke mondiale bedrijven,' aldus Dick Brown, bestuursvoorzitter en CEO van EDS. 'EDS onderkent de behoefte aan de ontwikkeling van innovatieve diensten ter bevordering van haar eigen dienstenpakket en ter verhoging van de dienstverlening aan cliënten. Het fonds zal de ontwikkeling van deze diensten stimuleren.'

Het fonds wordt geleid door Rick deNey, senior vice-president voor Corporate Strategy and Development van EDS en David Asper, vice-president van A.T. Kearney. Er komen vestigingen in Plano in Texas, New York, Londen en Menlo Park in Californië. DeNey noemde Tradex en CoNext als voorbeelden van het type bedrijven waarin het fonds zal investeren.
CoNext zal zich als provider bezig houden met het ontwikkelen van .virtuele marktplaatsen.. Tradex, een in Atlanta gevestigde besloten vennootschap, brengt een groot aantal kopers en verkopers online tot elkaar.

EDS is wereldwijd al meer dan 35 jaar een toonaangevend IT-dienstverlener. Het bedrijf is actief op het gebied van management consultancy, E-commerce, business process management en systeembeheer en .ontwikkeling. EDS stelt zich ten doel om klanten te helpen bij het inzetten van informatietechnologie ter verbetering van hun concurrentiepositie in de digitale economie.
In 1998 realiseerde het bedrijf met 110.000 medewerkers een omzet van bijna $ 17 miljard. EDS is genoteerd aan de effectenbeurzen van New York en Londen.
A.T. Kearney, dochter van EDS voor management consultancy, is marktleider op het gebied van business-to-business strategische sourcing-processen en management van de .supply chain..

06 jan 00 13:00

Deel: ' IT-bedrijf EDS start 'capital fonds' van $ 1,5 miljard '
Lees ook