Ingezonden persbericht


Goes, 27 juni 2012

PERSBERICHT

Italianen verkennen winderige EK parkoersen

Vandaag heeft de technische staf van de Italiaanse wielerbond de parkoersen van het EK wielrennen, die van 9 t/m 12 augustus in Zeeland plaatsvinden, verkend. Uit Italië waren voormalig prof Marino Amadori en Rino De Candido naar Goes afgereisd om samen met projectmanager van het EK, Martin de Kok, de routes van de tijdritten en de wegwedstrijden tot in detail te bekijken.

Met name het parkoers van de tijdrit vonden ze zeer technisch. Optimale kennis van het parkoers, die over mooie dijken door de zak van Zuid-Beveland slingert, zal zeer belangrijk zijn. De volledige route werd uiteraard ook op film vastgelegd

Bij de wegwedstrijden verwachten ze na het zien van het parkoers, vooral veel van de Nederlanders en Belgen, die hier ongetwijfeld in het voordeel zijn. De Italianen houden meer van heuvelachtig terrein en die zijn hier op een enkele viaduct en dijk na, natuurlijk nauwelijks te vinden. De wind, die tijdens de verkenning al krachtig blies, zal volgens hen zeker een zeer belangrijke rol gaan spelen. Maar ook voor dit soort wedstrijden zullen ze een sterk team kunnen opstellen die voor de medailles mee gaan strijden. Met bijna 40 renners, verdeeld over de 4 categorieën zullen de Italianen na het EK ongetwijfeld met minimaal 1 of meer medailles naar huis reizen.

In de bijlage vindt u tevens een foto van Marino Amadori (rechts) en Rino De Candido (links) die de laatse bocht (Kattendijkse dijk) van het parkoers van de wegwedstrijden bestuderen.

Meer informatie over het EK wielrennen U23/junioren in Zeeland: www.zeeland2012.nl / www.ecroad2012.com. Volg het EK en alle voorbereidingen ook op twitter: @zeeland2011

EINDE PERSBERICHT

Zoekwoorden:

Deel: ' Italianen verkennen winderige EK parkoersen '


Lees ook