BedrijfsautoRAI

23-5-2002

IVECO levert Stralis aan het Ferrari F1 Team

Maranello: op het Fiorano circuit werden de eerste nieuwe Stralissen voor het Ferrari F1 Team overhandigd. IVECO bestempelde hierbij zijn status als Officiële Leverancier (Fornitore Ufficiale) van het Ferrari Team en versterkte tevens de band tussen beide bedrijven.

Aanwezig bij de sleuteloverhandiging waren Enzo Giochin Ivecos General Manager voor de Italiaanse Markt en Jean Todt General Manager van Ferraris Gestione Sportiva.

De twee Stralissen, het nieuwe vlaggenschip van IVECO gelanceerd eerder dit jaar, completeren samen met een EuroCargo tector, een acht tons bakwagen, de vloot IVECOs bij het Ferrari F1 team. Uiteraard werden ze allemaal in de onmiskenbare kleuren van het Scuderia Ferrari gespoten.

Een derde Stralis, op dezelfde wijze uitgevoerd, zal de twee eerste in de komende weken vervoegen. De voertuigen zullen door Ferrari in Europa gebruikt worden voor het trekken van drie speciaal voor het team ontwikkelde opleggers. Eén uitgevoerd als Hospitality Motorhome, één voor het vervoer van de verschillende F1 bolides en één uitgerust met het elektronisch ondersteuningssysteem van het team. De EuroCargo zal gebruikt worden voor het vervoer van wisselstukken.

De Hospitality Motorhome is uitgerust om Michael Schumacher, Rubens Barrichello en de rest van het team in de paddocks van de verschillende Formule 1 circuits in Europa het leven aangenamer te maken.

De IVECO vloot ten dienste van Ferrari zal dan ook binnenkort bestaan uit de volgende voertuigen:

3 Stralissen, 1 EuroStar Cursor 10, vorig jaar in dienst genomen, 1 EuroCargo tector, 2 Dailys, voor het transport van banden, en 1 Domino bus, gebruikt door de coureurs tijdens de tests.

Specificatie voertuigen:

Stralis: AS440S48T/FP-LT

- 4x2 trekker, voor en achter luchtgeveerd, extra laag, voorzien van Bridgestone banden.

- Cursor 13, 480 pk motor, EuroTronic II met 16 versnellingen.
- Active Space Cabine, in de versie voor twee chauffeurs met draaibare passagiersstoel.

- Aluminium velgen, zijskirts, zijfenders en dakspoiler, satellietnavigatiesysteem, ingebouwde GSM en CB.

EuroStar: LD440E43TX/P

- 6x2 trekker met gestuurde voorloopas. - Cursor 10, 430 pk motor, handgeschakelde 16-bak van ZF. - Slaapcabine met Medium Roof. - Speedline aluminium velgen, zijfenders en dakspoiler.

EuroCargo tector: ML80E18

- 4x2 bakwagen, wielbasis 3690mm, voorzien van opbouw met schuifzeilen.

- Tector 6-cylinder 180 pk Common Rail motor, handgeschakelde 6-bak.
- Korte dagcabine voorzien van comfort pack en airconditioning.
Daily: 35C13V
De bestelwagens met wielbasis 3300mm en medium roof geven een binnenruimte van 12 m3. Deze zijn uitgerust met een 2,8 liter 125 pk Common Rail Unijet motor. Domino Iveco Irisbus: Domino 2001 HDH Twaalf meter lange bus met een 380pk IVECO motor en een automatische bak met 8 versnellingen.
Uitgerust met 2 appartementen voor de coureurs. Beide hebben beschikking over een lounge, ijskast, LCD televisie, kleerkast, onafhankelijke airconditioning en verwarming, extra groot eenpersoonsbed en een speciaal bed voor fysiotherapie en massage. Ook is een badkamer met douche, wasbak en toilet aanwezig.

Deel: ' IVECO levert Stralis aan het Ferrari F1 Team '
Lees ook