Afzender: edo@surfboard.nl

Contactpersoon: Edo Jansen

IxQuick introduceert nieuwe online advertentievorm

Datum: 04-09-2001

Nieuwe en effectieve manier van online adverteren verlaagt klikdrempel

De meta-zoekmachine IxQuick.nl experimenteert sinds kort met een geheel nieuwe advertentievorm: de Minisite. Met de Minisite wordt direct de gehele navigatie van de website van de adverteerder geïntegreerd in de resultatenpagina van IxQuick. Uit de eerste meetresultaten blijkt al dat de Minisite een zeer hoog clickratio behaalt.

De Minisite maakt doorklikken naar de homepage van de adverteerder overbodig. Aangezien de Minisite uitsluitend wordt getarget op keyword, wordt de relevantie van de getoonde advertentie door IxQuick bewaard.

De eerste resultaten zijn volgens Edo Jansen, werkzaam bij Surfboard en exploitant van IxQuick, zeer positief. Zeker ten opzichte van het huidige marktgemiddelde scoort de Minisite goed. "De Minisites die op dit ogenblik al draaien scoren uitstekend met een clickratio dat ligt tussen de 10 en 18 procent, terwijl het gemiddelde clickratio normaalgesproken rond de 0,4 procent ligt", aldus Edo Jansen. De Minisite wordt gemeten door digitaal marketingbureau Reddion.

De carrièresite Monsterboard.nl maakt als eerste adverteerder in Nederland gebruik van deze nieuwe, functionele en overzichtelijke manier van adverteren.

Wanneer een bezoeker via de metazoekmachine IxQuick (www.ixquick.com) het woord vacature intypt, verschijnt in plaats van een banner of tekstlink rechts in zijn beeldscherm een gedeelte van de Monsterboard.nl website. Hier kan hij het gewenste onderdeel van de website aanklikken, waarna hij direct op dat specifieke gedeelte terecht komt.

Via de zoekmachine kan de gebruiker bijvoorbeeld doorklikken naar de Nederlandse, Europese en wereldwijde vacatures en daar direct op reageren. Of kan hij alles lezen over onder meer sollicitatietips, financiële kwesties en arbeidsvoorwaarden. 'Een tekstlink spreekt doorgaans weinig tot de verbeelding. Wanneer je aan gebruikers een deel van de Monsterboard.nl site al op de resultatenpagina laat zien, verlaag je de klikdrempel aanzienlijk,' aldus Suzanne Ekel, managing director van Monsterboard.nl.

Over IxQuick:
IxQuick is een meta-zoekmachine die resultaten van een groot aantal verschillende internetzoekmachines in één dienst bij elkaar brengt. IxQuick combineert en analyseert zoekresultaten van andere zoekmachines, filtert de dubbele informatie eruit en geeft de relevantie van de gevonden webpagina's weer. Naast gewoon zoeken op het web is er ook de mogelijkheid om in nieuwsgroepen of naar MP3 files en afbeeldingen te zoeken.

IxQuick is beschikbaar in 14 versies, waaronder Nederlands. IxQuick is op dit moment actief in 14 landen waarbij vooral Amerika, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje en Nederland een prominente rol spelen. IxQuick is in alle landen sterk groeiende. IxQuick is een bedrijf met 5 medewerkers dat wordt ondersteund door Holland Venture. IxQuick is sinds vorig jaar door een overname onderdeel van het Nederlandse bedrijf Surfboard Holding BV.

Deel: ' Ixquick introduceert nieuwe online advertentievorm '
Lees ook