Millennium Platform

IY2KCC publiceert definitief statusrapport

Op 13 december jl. publiceerde het International Year 2K Cooperation Center (IY2KCC) haar definitieve rapport met gegevens over de stand van zaken in de wereld. Het IY2KCC verwacht veel kleine storingen. Het effect hiervan zal echter beperkt blijven.

Het onderzoeksbureau van de Verenigde Naties verwacht geen serieuze problemen in de sectoren energie, telecommunicatie, financiële dienstverlening, transport, douane, voedsel en waterhuishouding. Het rapport waarschuwt echter wel voor risico's als gevolg van millenniumstoringen in de gezondheidszorg en de veiligheid tijdens de eerste dagen van januari. Deze risico's gelden met name voor ontwikkelingslanden en kleinere organisaties.

Het rapport eindigt positief. Het IY2KCC noemt de wereldwijde aanpak van het millenniumprobleem het beste bewijs dat mensen uit alle landen kunnen samenwerken aan een internationaal probleem.

Lees het persbericht van het IY2KCC of raadpleeg het gehele rapport (beiden engelstalig). Begin volgende week zal ook de vertaling van het persbericht op deze site staan.

Beiden documenten zijn te bekijken en te printen met Acrobat Reader. Als u niet beschikt over Acrobat Reader kunt u het hier gratis downloaden.

Zie het originele bericht voor ophalen van PDF-bestanden


Document aangemaakt:
Laatste wijziging: 16-12-1999
16-12-1999

Deel: ' IY2KCC publiceert definitief statusrapport '
Lees ook