Persbericht

Jaap van Lagen scoort vijfde zege op rij

ASSEN, 14 juli 2002 - MP Motorsport coureur Jaap van Lagen (Wekerom) heeft tijdens het RSG/NAV - Pioneer Race Festival op het TT-circuit Assen zijn zegereeks voortgezet. Hij heeft alle vijf tot nu toe verreden races gewonnen. Yacht-teamgenoot Dillon Koster (Zandvoort) heeft zich goed teruggevochten van de laatste startplek naar een twaalfde eindpositie. Ardi van der Hoek ('s Gravendeel) wist zijn startpositie te behouden en eindigde netjes als vijfde.

Tijdens de training liet Jaap van Lagen zien dat hij de snelste was, door voor de vierde keer dit seizoen pole-position te pakken met 0,8 seconde voorsprong op Ton Strous Jr. "Het was een heftige kwalificatie op een natte baan. Zodra de baan opdroogde, verwisselden we de regenbanden voor slicks. Dit bleek een goede keuze te zijn, want na twee rondes had ik al twee seconden voorsprong op de rest", aldus een tevreden Jaap van Lagen. Voor Yacht-teamgenoot Dillon Koster was de kwalificatie snel afgelopen. "Tijdens een uitremactie raakte Christiaan Jorissen mijn achterwiel en was het over", vertelde de teleurgestelde Zandvoorter die hierdoor op de laatste startplek belandde. Zijn teamgenoot Ardi van der Hoek was echter wel tevreden (vijfde startpositie). "Het ging goed. Toen de baan opdroogde, reed ik de laatste twee rondjes op slicks en heb ik mijn snelste tijd neergezet."

Jaap van Lagen pakte meteen bij de start de kop voor Ton Strous Jr en Paul Meijer. Van Lagen moest een ronde de eerste plek afstaan aan Strous, maar wist deze de volgende ronde terug te pakken. "Bij de start ontstond er een flink gat tussen mij en Strous. Maar ik reed niet continu op mijn limiet, dus Strous kwam steeds dichterbij. Bij de Geert Timmerbocht heb ik hem er voorbij gelaten, maar bij Stekkenwal vloog hij er zelf af. Toen heb ik weer een gat kunnen slaan. Overwinningen vervelen nooit. Daar doe je het toch voor?", aldus Jaap van Lagen tevreden.

Dillon Koster reed een mooie inhaalrace vanaf de 22ste positie. In de zesde en zevende ronde wist hij zelfs de tiende positie in te nemen. "Ik heb gewoon te weinig auto's ingehaald. Het is moeilijk inhalen op dit circuit. Het was een heftige strijd om posities te winnen", vertelt een teleurgestelde Koster, die twaalfde werd.

Ook Ardi moest hard strijden om zijn vijfde positie te behouden. "Na de start lag ik vierde, maar ik werd weer ingehaald door Tristan te Pas. Er gebeurde echt van alles voor me en achter me. Maar toen ik eenmaal door Paul Meijer werd ingehaald, kon ik goed meekomen en heb ik mijn snelste ronde gereden. Dit is de beste positie in mijn Formule Ford carrière", aldus een tevreden Van der Hoek.

De volgende race, meetellend voor het Benelux Kampioenschap in de Van Uitert Formule Ford, wordt verreden tijdens de Marlboro Masters op Circuit Park Zandvoort op 11 augustus 2002.

Voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de teammanagers, de heer A. van der Hoek telefoon 078-6732732 of de heer D. van der Wilt telefoon 078-6731778.

Uitslag race Formule Ford, Benelux Kampioenschap, Zondag 14 juli 2002, TT - Circuit Assen
1. Jaap van Lagen, 13 ronden in 18.26.701;

2. Ton Strous (Jr), op 7.052;

3. Tristan te Pas, op 7.600;

4. Paul Meijer, op 16.484;

5. Ardi van der Hoek, op 18.705 ;
12. Dillon Koster, op 39.219

Tussenstand Benelux kampioenschap:

1. Jaap van Lagen, 106 punten;

2. Tristan te Pas, 48 punten;

3. Xavier Maassen, 43 punten;
7. Dillon Koster, 24 punten;
10. Ardi van der Hoek, 15 punten

Tussenstand Nederlands Kampioenschap:

1. Jaap van Lagen, 64 punten

2. Michel Florie, 29 punten

3. Ton Strous Jr, 28 punten

4. Dillon Koster, 27 punten
7. Ardi van der Hoek, 23 punten

Deel: ' Jaap van Lagen scoort vijfde zege op rij in MP Motorsport Assen '
Lees ook