Jaar verlenging crisismaatregelen woningbezitters


GRONINGEN, 20131106 -- Omdat de huizenmarkt nog altijd niet uit het slop is, worden de crisismaatregelen voor woningbezitters met een jaar verlengd. Eigenlijk zouden deze maatregelen per 1 januari 2014 verdwijnen.

Dit houdt in dat een woningbezitter met dubbele woonlasten geen twee, maar drie jaar recht heeft op de hypotheekrenteaftrek van beide woningen. Dat schrijft Lamberink Garantiemakelaars Groningen op haar website.

Mocht een huis (tijdelijk) zijn verhuurd, maar haken de huurders op een bepaald moment af en komt het huis weer leeg te staan, ook dan mogen de financieringskosten voor dit tweede huis weer worden afgetrokken.

De Vereniging Eigen Huis had al gewaarschuwd voor de problemen die voor huizenbezitters zouden ontstaan wanneer de maatregelen inderdaad per januari 2014 zouden worden afgeschaft. De verlenging moet dit nu voorkomen, hoewel ook Weekers een ´broos herstel´ waarneemt op de huizenmarkt.

De staatsecretaris wil mensen zekerheid bieden in deze periode, vandaar de extra tijd tot januari 2015. Met de verlening is een bedrag van 5 miljoen euro gemoeid, zo maakte staatsecretaris Weekers van Financiën onlangs bekend.


Deel: ' Jaar verlenging crisismaatregelen woningbezitters '
Lees ook