Persbericht Gucci

Gucci Group N.V. kondigt Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders en dividend aan

Amsterdam, 4 juni 1999 - Gucci Group N.V. (NYSE en AEX: GUC) maakt bekend dat haar Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal plaatsvinden op donderdag 8 juli a.s. De vergadering vangt aan om 10.00 uur en vindt plaats in het Amstel Intercontinental Hotel, Prof. Tulpplein 1 te Amsterdam.

De Raad van Commissarissen heeft, overeenkomstig de statuten onder voorbehoud van goedkeuring door de Algemene Vergadering van de jaarrekening over het boekjaar 1998, een cash dividend aangekondigd van USD. 0,40 per gewoon aandeel. Het cash dividend is betaalbaar op of direct na 26 juli 1999. Het dividend geldt niet voor de 39.007.133 gewone aandelen in het bezit van Pinault-Printemps-Redoute, S.A. (PPR) die, overeenkomstig de Strategic Investment Agreement tussen Gucci en PPR, geen recht geven op dividend tot het jaar 2000.

Gucci Group N.V. is één van 's-werelds leidende ondernemingen op het gebied van ontwerp, productie en distributie van persoonlijke luxeproducten van topkwaliteit. De collectie omvat leerproducten, schoenen, dassen en shawls, confectie, horloges, geschenken, juwelen, make-up en parfums.

De onderneming exploiteert eigen winkels in belangrijke markten wereldwijd en verkoopt via franchise winkels, duty free boetieken en vooraanstaande warenhuizen en gespecialiseerde winkels. De aandelen van Gucci Group N.V. zijn genoteerd op de New York Stock Exchange en de Amsterdam Stock Exchange.


-einde van dit persbericht-.

Voor nadere toelichting:

Investor Relations:
Gucci Group N.V., Bob Singer, Enza Dominijanni - (+39) 055 7592 205

Mediaverzoeken:
Burson-Marsteller, Ted de Wit - (+31) 70 3624 861

Deel: ' Jaarlijkse aandeelhoudersvergadering Gucci Group N.V. '
Lees ook