Jaarlijkse benefietwedstrijd Burgemeesterelftal tegen AB InBev


Burgemeesters tegen bierbrouwer: 5-2

TILBURG /BREDA, 20111220 -- De jaarlijkse benefiet-voetbalwedstrijd tussen het Nederlands Burgemeesterelftal en bierbrouwer AB InBev Nederland is geëindigd in een 5-2 overwinning voor de burgemeesters. De wedstrijd is op zondag 18 december gespeeld bij Willem II in Tilburg.

Het was de tiende ontmoeting tussen de burgemeesters en medewerkers van AB InBev Nederland die werd gespeeld ten behoeve van de Leprastichting. Raymond van Haeften, Hoofd Fondsenwerving van de Leprastichting ontving na de wedstrijd een cheque van 1.500 Euro namens AB InBev Nederland.


Aan de wedstrijd namen burgemeesters deel van onder andere de gemeenten Zoetermeer, Weert, Helmond en Oisterwijk.


Over de Leprastichting

De Leprastichting is in 1967 opgericht en streeft er sindsdien naar om leprapatiënten in een zo vroeg mogelijk stadium te ontdekken, genezen en waar nodig te revalideren. Vroege ontdekking is belangrijk om te voorkomen dat de patiënt verminkingen krijgt waar de ziekte zo berucht voor is. De Leprastichting doet dit door het ondersteunen van de gezondheidszorg in 22 landen waar lepra voorkomt.


Over het Nederlands Burgemeesterelftal

Het Nederlands Burgemeesterelftal is in 1988 opgericht door de heer J.H. van der Laan, toentertijd burgemeester van Dwingeloo. De burgervaders die in het elftal staan opgesteld zien voetbal als een plezierige en tegelijkertijd serieuze aangelegenheid. Bovenal voetballen ze voor een goed doel: de Leprastichting.


Over AB InBev

AB InBev Nederland is onderdeel van Anheuser-Busch InBev, ’s werelds leidinggevende bierbrouwer. AB InBev voert in Nederland bekende biermerken zoals Jupiler, Hertog Jan, Dommelsch, Hoegaarden, Leffe en Beck’s. Zie voor meer informatie: www.ab-inbev.nl


Foto: De Leprastichting ontvangt een cheque van 1500 Euro namens bierbrouwer AB InBev naar aanleiding van de jaarlijkse wedstrijd tussen de bierbrouwerij en het Nederlands Burgemeesterelftal. V.l.n.r. Ronald Panis (AB InBev), Raymond van Haeften (Leprastichting) en Jos Heijmans (Nederlands Burgemeesterelftal).


Deel: ' Jaarlijkse benefietwedstrijd Burgemeesterelftal tegen AB InBev '


Lees ook