Gemeente Houten


Scholenmarkt (In het Agrarisch OpleidingsCentrum te Houten)
13/01/99

Op donderdagavond 28 januari van 19:00 tot 21:30 uur vindt in het Agrarisch OpleidingsCentrum Randhoeve 2 te Houten de jaarlijkse scholenmarkt plaats. Tijdens deze scholenmarkt presenteren scholen voor voortgezet onderwijs uit de regio zich aan leerlingen (en hun ouders) van groep 8 in het basisonderwijs.

De Houtense scholenmarkt trekt gewoonlijk zo'n 1000 belangstellenden. In de hal en de aula van het Agrarisch OpleidingsCentrum presenteren in totaal 22 scholen zich. Naast de school uit Houten (de Heemlanden) zijn dat scholen uit Culemborg, Geldermalsen, Utrecht, Nieuwegein, Montfoort, Bilthoven, Maartensdijk en Zeist. Dit zijn meestal scholengemeenschappen met VBO, MAVO, HAVO en/of VWO. Daarnaast zijn ook scholen voor speciaal onderwijs, montessori scholen en scholen voor agrarisch onderwijs aanwezig.
Met het organiseren van deze scholenmarkt biedt de gemeente Houten u een overzicht van de mogelijkheden op het gebied van voortgezet onderwijs in en rond Houten. Kinderen en hun ouders kunnen zich met het oog op de schoolkeuze oriënteren. Uit reacties van voorgaande jaren blijkt dat de scholenmarkt, vaak de eerste kennismaking met het voortgezet onderwijs, zeer wordt gewaardeerd.
De leerlingen van groep 8 in het Houtense basisonderwijs zijn uitgenodigd via de gemeente. Ook andere belangstellenden zijn donderdagavond 28 januari uiteraard welkom. Bij de ingang krijgt men een plattegrond waarop alle deelnemende scholen staan aangegeven.

Copyright © De Digitale Gemeente Houten 1998
Vragen, opmerkingen, suggesties? info@houten.com

Deel: ' Jaarlijkse scholenmarkt in Houten '
Lees ook