Jaarprogramma Vrouwen op weg naar ambitie


ROTTERDAM, 20090827 -- Een Turkse advocate in de thuiszorg, een Chileense juriste die alleen buurtmoeder is. Veel vrouwen die hoog opgeleid zijn in eigen land, werken hier onder hun niveau, of doen geen betaald werk. Voor deze groep start het programma "Vrouwen op weg naar ambitie" vanaf januari 2010 in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Den Haag.

Vrouwen komen naar Nederland met grote ambities, maar het lukt lang niet altijd om die waar te maken. Ze doen laagbetaald werk, vrijwilligerswerk of hebben helemaal geen werk.

Voorbeelden: een Turkse advocate die in Nederland bij de thuiszorg werkt. Een Chinese econome die een paar ochtenden per week schoonmaakt. Een Chileense juriste die buurtmoeder is op de school van haar dochtertje. Een Russische lerares die net haar inburgeringscursus heeft afgerond en nu op zoek is naar werk.

Scala en Ad Femini bieden hen een kosteloos jaarprogramma "Vrouwen op weg naar ambitie" (VONA) aan. In het programma inventariseren vrouwen wat ze kunnen en willen en krijgen coaching en training om hun dromen waar te maken.

Voor meer informatie, zie www.scala.rotterdam.nl en www.adfemini.nl. Genteresseerden kunnen zich aanmelden bij info@scala.rotterdam.nl of info@adfemini.nl. Er zijn informatiebijeenkomsten op 24 september. Tijden: 10.00 tot 11.00 uur of 20.00 tot 21.00 uur. Locatie: Scala Rotterdam, Proveniersssingel 66, Rotterdam (vlak achter het Centraal Station). Bij veel aanmeldingen van buiten Rotterdam, zullen ook elders informatiebijeenkomsten georganiseerd worden.

Deelneemsters van het programma in 2009:
"De trainer vroeg me wat ik wilde bereiken. Ze wees me niet op mijn tekortkomingen, maar op mijn kansen."
"Nu ik eindelijk de kans krijg, pak ik 'm ook met beide handen aan. Kom maar op met al die studies! Al ben ik een beetje ongeduldig. Ik wil zo graag op die plek komen waar ik al lang had moeten zijn."

Ad Femini
Ad Femini coacht en traint vrouwelijk talent!
Ad Femini coacht en traint vrouwen in het bereiken van een positie op de werkvloer die naadloos aansluit bij hun intellectuele capaciteiten. Dat doen we door persoonlijk mentorschap voor werknemers n voor zelfstandig ondernemers.
Laagdrempelig en eenvoudig, dus bereikbaar voor iedereen.
Wij stimuleren vrouwen die op zoek willen gaan naar meer uitdaging in hun werk.
Vrouwen die zichzelf willen ontplooien en iets willen neerzetten binnen de organisatie.
We helpen hen om de individuele oorzaken van belemmeringen om door te stromen naar een hogere functie te ontdekken en te overwinnen.

Telefoon: +31 (0)10 - 415 18 97
E-mail: info@adfemini.nl
Website: www.adfemini.nl

Scala
Scala is ht expertisecentrum voor de emancipatie van vrouwen in Rotterdam.
De medewerksters van Scala zetten zich in voor de structurele verbetering van de positie van vrouwen door het geven van beleidsadvies en informatie, het ontwikkelen van projecten en het aanbieden van cursussen en trainingen. Zowel individuele vrouwen als organisaties kunnen daar gebruik van maken.

Telefoon: +31 (0)10 - 443 00 00
E-mail: info@scalarotterdam.nl
Website: www.scalarotterdam.nl


Deel: ' Jaarprogramma Vrouwen op weg naar ambitie '
Lees ook