Jack Daniel's, Southern Comfort en Finlandia naar nieuwe distributeur


A Brand New Day Drinks Company wordt nieuwe distributeur voor Brown-Forman op Nederlandse markt

BREDA, 20100331 -- A Brand New Day Drinks Company BV heeft vandaag aangekondigd de nieuwe distributeur te worden voor Brown-Forman op de Nederlandse markt. Per 1 mei 2010 zal het Bredase bedrijf de lokale marketing en sales activiteiten gaan verzorgen voor alle merken van het Amerikaanse drankenconcern waaronder Jack Daniel's, Southern Comfort en Finlandia.

"We zijn trots dat Brown-Forman heeft gekozen voor A Brand New Day" aldus Ruud Goesten, eigenaar van A Brand New Day. "We zijn zeer enthousiast om te gaan werken met een merk icoon als Jack Daniel's en verwachten dat door onze focus en aandacht het een van de meest toonaangevende gedistilleerd merken in Nederland kan gaan worden. Met Southern Comfort denken we een significant aandeel van de Nederlandse likeurmarkt te kunnen winnen door onze innovatieve marktbewerking. Met de toevoeging van de Brown-Forman merken biedt A Brand New Day nu een volledig drankenpakket aan, voor zowel de horeca als voor slijters in Nederland.

"We willen Bacardi Nederland - onze huidige distributeur - bedanken voor hun gewaardeerde bijdrage aan onze merken in de afgelopen jaren" aldus Ingrid Gentry van Brown-Forman Europa. "We zijn ervan overtuigd dat A Brand New Day's focus, expertise op het gebied van merkenbouw en toewijding de ontwikkeling van Jack Daniel's zal versnellen en tevens zal resulteren in sterke groei van Southern Comfort, Finlandia en vele andere super premium merken in de Brown-Forman portfolio."

A Brand New Day
A Brand New Day is opgericht in 2005 en is in korte tijd gegroeid tot een van de leidende Marketing en Verkoop organisaties binnen de Nederlandse dranken industrie. Een pro-actieve marktbenadering, innovatieve concepten en een passie voor het bouwen van merken vormen de basis voor de sterke groei van het bedrijf.
De merken portfolio van A Brand New Day bestaat uit een reeks internationale premium merken zoals Courvoisier, Matusalem en Fernet Branca gecombineerd met sterke, meer lokaal-georienteerde merken zoals Berentzen Apfelkorn, Stroh en voor het horecakanaal Hooghoudt. Voor meer informatie: www.abrandnewday.nl.

Brown-Forman
Brown-Forman Corporation is producent en marketeer van premium drankenmerken waaronder Jack Daniel's, Southern Comfort, Finlandia, Canadian Mist, Gentleman Jack, el Jimador, Tequila Herradura, Chambord, Tuaca and Woodford Reserve. Het bedrijf is opgericht in 1870 door George Garvin Brown, een jonge verkoper in geneesmiddelen in Louisville, Kentucky, die het - destijds vernieuwende - idee had om top-grade whiskey in verzegelde glazen flessen te gaan verkopen. Uit dit idee onstond een bedrijf met een omzet van bijna $3.2 miljard en een winstcijfer $435 miljoen in 2009.


Deel: ' Jack Daniel's, Southern Comfort en Finlandia naar nieuwe distributeur '
Lees ook