Jacques Monasch ArtGallery exposeert in Museum Geelvinck Hinlopen Huis


"The Winter Exhibition" met ruim 100 werken naoorlogse sovjetkunst

AMSTERDAM, 20071213 -- Jacques Monasch ArtGallery exposeert in Museum Geelvinck Hinlopen Huis "The Winter Exhibition": ruim 100 werken naoorlogse sovjetkunst. Het merendeel van de schilderijen is door Jacques Monasch tijdens zijn vele reizen door de voormalige Sovjet Unie rechtstreeks aangekocht van de schilders, danwel van hun families. De wereldwijde erkenning van de kwaliteit van de werken van deze schilders hebben de vraag enorm opgestuwd, terwijl het aantal nog levende schilders uit deze periode steeds kleiner wordt, met name waar het werken uit de jaren vijftig en zestig uit de vorige eeuw betreft.

Meer dan 100 prachtige impressionistische en sociaal-realistische schilderijen worden de komende weken in Museum Geelvinck Hinlopen Huis getoond door Jacques Monasch Art Gallery in zijn verkooptentoonstelling "The Winter Exhibition".

De werken zijn afkomstig uit de periode 1945-1991. Het accent tijdens de expositie ligt op de jaren vijftig en zestig, de hoogtijdagen van het sovjetimpressionisme en sociaal-realisme. De verzameling is afkomstig uit zeer uiteenlopende delen van Rusland en omstreken met werken uit Irkutsk en Barnaul (Siberi) Khmelnistky en Vinnitsa (West Oekrane), Donetsk, Mariupol en Lugansk (Oost-Oekrane) en uit steden als Moskou en Kiev. Bekende namen als Grigory Minski, Valentin Dudin, Arkady Pavluk, Semen Chernov en Grigory Sphonko luisteren de expositie op met hun ieder geheel eigen stijlen. De uiteenlopende thema's uit deze periode, zoals staalarbeiders en jonge pioniers, maar ook portretten, stillevens, landschappen en sport komen allemaal aan bod.

Jacques Monasch is consultant strategie en communicatie. Hij was betrokken bij campagnes van de PvdA en ook andere maatschappelijke organisaties en politieke partijen in het buitenland. Hij is auteur van diverse publicaties en Ruslandkenner.

Jacques Monasch Art Gallery "The Winter Exhibition".
Openingsreceptie: zondag 16 december, 15.00 - 17.00 uur
met een introductie door Sjeng Scheijen.
Duur: 14 december t/m 7 januari 2008.
Plaats: Museum Geelvinck Hinlopen Huis, Keizersgracht 633, 1017 DS Amsterdam.
Openingstijden: vrijdag, zaterdag, zondag en maandag van 11.00 tot 17.00.
Gesloten: maandag 24 (Kerstavond) en vrijdag 28 t/m maandag 31 december.
Buiten de publieke openingstijden tevens op afspraak.Deel: ' Jacques Monasch ArtGallery exposeert in Museum Geelvinck Hinlopen Huis '
Lees ook