Jacques van Veen nieuwe zakelijk directeur Ro Theater


Rotterdam, 20110509 -- Het Ro Theater heeft per 2 mei 2011 Jacques van Veen aangesteld als zakelijk directeur a.i. Samen met artistiek directeur Alize Zandwijk vormt hij de directie van het Ro Theater.

Jacques van Veen zal zijn functie als zakelijk directeur parttime vervullen waarbij hij zich in eerste instantie zal richten op de weg naar de nieuwe kunstenplanperiode. Nu duidelijk is dat er vanaf 2013 een aantal grote veranderingen in het theaterlandschap zal plaatsvinden, wil het nieuwe directieteam plannen ontwikkelen voor de positionering van het Ro Theater in dit nieuwe bestel. Jacques van Veen heeft met directieposities bij onder andere de Stadsschouwburg Groningen, het Holland Festival en tal van andere functies zijn sporen in de cultuursector verdiend. Niet eerder was hij zakelijk leider van een theatergezelschap.

Overeenkomstig het rooster van aftreden zal Sandra den Hamer de Raad van Toezicht van het Ro Theater verlaten in juni 2011. De Raad van Toezicht is verheugd om Rob Wiegman, scheidend directeur van het Luxor Theater, te benoemen als nieuw lid.



Noot voor redacties:

Deel: ' Jacques van Veen nieuwe zakelijk directeur Ro Theater '




Lees ook