AutoRai

24-2-2003

Jaguar X-TYPE Le Mans: exclusief en begerenswaardig

Liefst zeven overwinningen behaalde Jaguar op Le Mans; halverwege de jaren 50 zelfs drie keer achtereen. Jaguar betekent daarmee in de geschiedenis van dit beroemde Franse circuit veel en andersom speelt het een immense rol in Jaguars sportieve heritage. Dus is de naam Le Mans voor een nieuwe extra sportieve X-TYPE een wel zeer toepasselijke.

De Jaguar X-TYPE Le Mans was een van de primeurs op de Amsterdam AutoRAI. Het zal ook niet verbazen dat Jaguar-rijder Jan Lammers, in 1988 met de Jaguar XJR-9 winnaar op Le Mans, ambassadeur van deze nieuwe uitvoering is.

De Jaguar X-TYPE Le Mans is een in beperkte oplage gebouwde 2.5 of 3.0 liter V6 Sport-uitvoering met Jaguar Traction 4 permanente vierwielaandrijving, 18 R Performance-velgen en veel extra uitrusting. De autos zijn leverbaar in de metallic tinten Ebony(zwart); Platinum (zilvergrijs) en in de sprekende nieuwe kleur Ultraviolet Blue.

Tot de exclusieve sportieve Le Mans uitrusting behoort onder meer:
* 18 R Performance-velgen

* een fraaie Jaguar R honingraatgrille

* sportstoelen bekleed met een combinatie van Warm Charcoal leder en Alcantara

* esdoornhoutfineer met speciale Jaguar-print.
* Xenon-koplampen met automatische niveauregeling en koplampsproeiers

* Automatic Climate Control

* Park Distance Control met sensoren in de achterbumper
* One touch open elektrisch bedienbare portierruiten voor en achter
Als opties zijn een navigatiesysteem met TFT Touch Screen; automatische transmissie en een wisselaar voor 6 CDs leverbaar.

De koper van deze speciale én interessant geprijsde uitvoeringen wordt bovendien verblijd met een genummerd en door Jan Lammers ondertekend certificaat; een speciale Le Mans badge, een rijvaardigheidstraining onder leidjng van Jan Lammers en een paar prachtige Jaguar Racing schoenen. Kortom, een heel dynamische en daarbij exclusieve uitvoering die met zn 144 EEC-kW/ 194 DIN-pk of 169 EEC-kW/231 DIN-pk en Jaguar Traction4 vierwielaandrijving subliem rijdt en in elk opzicht Jaguar-stijl en sportiviteit biedt.

De prijzen zijn resp. 52.950,-- voor de Jaguar X-TYPE 2.5 liter V6 Le Mans en 57.150,-- voor de Jaguar X-TYPE 3.0 liter V6 Le Mans.

Zoekwoorden:

Deel: ' Jaguar X-TYPE Le Mans exclusief en begerenswaardig '
Lees ook