Carros

James Bond gaat weer Aston Martin rijden

Adembenemende Aston Martin V12 Vanquish wordt de nieuwe dienstauto in 20e 007-film

(03 september 2001)

James Bond oftewel '007' zal in de volgend jaar verschijnende twintigste Bond-film weer een Aston Martin als dienstauto hebben. Al ging de filmheld de laatste jaren ook op autogebied een paar keer vreemd, hij wordt nog altijd geassocieerd met de opwindende modellen van het exclusieve Britse sport-wagenmerk, in het bijzonder met de Aston Martin DB5 in de film Goldfinger uit 1964, voorzien van o.a. een schietstoel en raketwerpers. In 2002, 40 jaar na het debuut van de eerste 'Bond', neemt hoofdrolspeler Pierce Brosnan plaats achter het stuur van een Aston Martin V12 Vanquish. Een supersportwagen met 460 pk waar-mee hij het gespuis ongetwijfeld weer te snel af zal zijn.

Geheim agent James Bond, voor de vierde keer gespeeld door Pierce Brosnan, krijgt dus de beschikking over een uiterst geducht wapen. De Vanquish is de meest geavanceerde auto die Aston Martin bouwde, een auto die zowel autoliefhebbers als de pers al tot euforie heeft weten te brengen. "Her is fantastisch nieuws voor alle liefhebbers van de 007-films en voor alle liefhebbers van een echte auto dat Bond straks opnieuw Aston Martin rijdt", aldus Dr. Wolfgang Reitzle, voorzitter van de Raad van Bestuur van Fords Premier Automotive Group waartoe ook Aston Martin behoort. "Als je aan James Bond denkt, is immers de auto die je het eerst met hem associeert een Aston Martin. Straks rijdt hij in ons geavanceerde topmodel. En door onze samenwerking met MGM zullen we ook auto's van andere merken binnen onze groep in de film zien.

In de bijna veertig jaar tussen de legendarische Aston Martin DB5 in de Bond-klassieker Goldfinger en de nieuwe Vanquish zijn de onrwikkelingen in de auto-industrie hard gegaan. Maar net als de DB5 destijds is ook de Vanquish grensverleggend. De carrosserie, die op een opwindende manier kracht met elegantie combineert, is geheel vervaardigd uit aluminium en carbonfiber. Onderhuids zorgt een monocoque chassis van geextrudeerd aluminium voor een immense torsiestijfheid en ook de wielophanging maakt extreme bochtsnelheden mogelijk. Dat is uiteraard ideaal bij achtervolgingen. De V12-motor levert een adem-benemende 338 kW/460 pk en 556 Nm aan koppel, waardoor in 4,6 seconden de 100 km/u kan worden bereikt. Double 0 Seven zal zich niet altijd iets aantrekken van snelheidsbeperkingen en kan in no time verder accelereren tot hoven de 300 km/u. Schakelen doet hij net als in een Formule 1-auto via hendels aan het stuurwiel. Welke 'speciale opties' de Bond-uitvoering van de Vanquish krijgt is nog niet bekend, zoals trouwens ook de naam van de film nog een geheim is. De consumentenversie van dit Aston Martin-topmodel is nu al een groot succes. Al voordat de auto leverbaar werd, had Aston Martin al 700 bestellingen voor de Vanquish ontvangen. Dat is niet gering voor een auto die in ons land bij official Aston Martin distributor Kroymans in Hilversum voor fl.708.000,- in de prijscourant staat. Die prijs reflecteert zijn unieke constructie en prestatievermogen, want de ook buitengewoon fraaie en snelle DB7 Vantage V12 kost fl. 393.200,-. Maat dat Bond altijd voor het mooiste kiest is al jaren bekend... Aston Martin-topman Dr. Ulrich Bez tot slot: "Bond zal uitermate blij zijn met de geavanceerde tech-nologie. Het is de perfecte dienstauto voor zijn werk en voor ons is het erg plezierig dat hij laat zien hoe vernieuwend Aston Martin is. De Vanquish combineert elementen uit ons rijke erfgoed en toont tegelijker-tijd welke richting Aston Martin in de toekomst uitgaat."

Zoekwoorden:

Deel: ' James Bond gaat weer Aston Martin rijden '
Lees ook