jan de rijk en klm cargo vernieuwen contract europese truckdiensten

amstelveen, 31 augustus 1999 - jan de rijk logistics en klm cargo hebben vorige week in roosendaal het bestaande samenwerkingscontract voor de levering van europese truckdiensten vernieuwd. met het nu geldende nieuwe, doorlopende contract wordt de regiefunctie van jan de rijk voor het europese trucknetwerk van klm cargo nog sterker neergezet. klm cargo kan haar klanten door de samenwerking met jan de rijk een nog betere europese truckafhandeling bieden, waarmee aanzienlijke tijdsbesparingen worden gerealiseerd.

het nieuwe contract werkt ook kostenbesparend, daar het totale administratieve proces voor europese klm truckdiensten efficiënter wordt. zo worden binnenkort door middel van een volledige edi-verbinding (electronic data interchange) de computersystemen van jan de rijk en klm cargo op elkaar aangesloten. daardoor is klm cargo in staat rechtstreekse boekingen te verrichten op de trucks van jan de rijk. hierdoor kan de behandeling en afwikkeling van de transportopdrachten aanzienlijk worden versneld.

verder zal het succesvolle initiatief op intermodaal gebied daar waar mogelijk, verder worden uitgebouwd. het treintraject milaan - amsterdam is na een pilot van een jaar uitgegroeid tot een volwassen dienstregeling, waarin minimaal vijf vertrekken per week zijn opgenomen. dit intermodaal verkeer betekent minder vrachtwagens op de weg en derhalve een geringere belasting voor het milieu. bovendien kan klm cargo haar klanten, ondanks toenemende rijverboden in diverse europese landen, een continue dienstverlening garanderen.

jan de rijk en klm cargo studeren op dit moment op andere europese trajecten waar intermodaal verkeer naast de reguliere truckdiensten tot de mogelijkheden behoort. daarbij zijn de te overbruggen afstand, de hinder van de diverse rijverboden en de aanwezigheid van een reeds bestaande, goed georganiseerde shuttle-dienst van doorslaggevend belang.

jan de rijk en klm cargo menen dat met deze nieuwe overeenkomst de juiste basis is gelegd voor de samenwerking in de toekomst. frank de reij, vice president klm cargo: "Met het sluiten van dit contract is een unieke overeenkomst tot stand gekomen, waarin de dienstverlening van Jan de Rijk aan heel KLM Cargo helder en compleet is vastgelegd. Bovendien wordt de hechte relatie tussen Jan de Rijk en KLM Cargo verder aangetoond, doordat er sprake is van een doorlopend contract."

Directeur Jan de Rijk zegt verheugd te zijn met de overeenkomst, die de goede samenwerking met KLM Cargo van inmiddels ruim 20 jaar bevestigt. Jan de Rijk: "Het contract biedt ons, meer nog dan reeds het geval was, de mogelijkheid om interne processen van zowel KLM Cargo als Jan de Rijk volledig op elkaar af te stemmen. Hierdoor wordt in het totale Europese netwerk van truckdiensten voor de KLM, inclusief het operationele proces, maximale efficiency gerealiseerd."

Deel: ' Jan de Rijk en KLM Cargo vernieuwen contract '
Lees ook