NATIONALE NEDERLANDEN

Jan Korevaar Wint NN Trappenloop 1999

Jan Korevaar Wint Nationale-Nederlanden Trappenloop 1999

Jan Korevaar kan zich vanaf vanmiddag de zesde Nederlands Kampioen Trappenloop noemen. In een tijd van 7.01 minuten bedwong de wegatleet als eerste de 745 traptreden die leiden naar de finish op de 37ste verdieping van het Rotterdamse kantoor van Nationale-Nederlanden. Als tweede passeerde roeier Hendrik Jan Hanning de finish en als derde eindigde wegatleet Jaco Luijendijk. Laurien Vermulst kwam als eerste dame over de finish in een tijd van 8.49 minuten. Zij verbrak daarmee het damesrecord dat op naam van schaatsster Annamarie Thomas stond. De strijd om de ploegenprijs werd gewonnen door de roeiers. Daarna eindigden achtereenvolgens de schaatsploeg en de hockeyploeg.

Aan de Nationale-Nederlanden Trappenloop deden dit jaar 193 deelnemers mee. Hieronder waren maar liefst 77 topsporters. De sporters bedwongen het 1.471 meter lange parcours. Voordat de deelnemers zich konden storten op de 745 treden moesten ze eerst twee rondes rond het 150 meter hoge kantoorgebouw van de verzekeraar afleggen. De trappenlopers liepen traditiegetrouw in drie categorieën: met Nationale-Nederlanden samenwerkende verzekeringsadviseurs, medewerkers van ING Groep en topsporters.

Ploegenprijs
Naast de individuele prijzen streden de topsporters om de ploegenprijs. Dit jaar deden er acht sportploegen mee, ieder bestaande uit minimaal vier sporters. De tijden van de snelste drie lopers van iedere ploeg worden opgeteld. De roeiers bleken de snelste ploeg, met een tijd van 23.04 minuten. Als tweede ploeg eindigde de schaatsploeg met 24.24 minuten gevolgd door de hockeyers met 25.32 minuten.

Bij de verzekeringsadviseurs kwam Rachid Ben Meziane als eerste over de finish in 7.21 minuten. De race voor medewerkers van ING Groep werd gewonnen door Arie van der Giessen in een tijd van 7.55 minuten en de beste dame werd Margriet Hoekstra in 9.47 minuten.


---------------------------------------------------------------

Voor nadere informatie:
J.S. Riepen mw. drs. J. Kuiper In- en Externe Communicatie In- en Externe Communicatie Tel.: 070 - 513 8114 Tel.: 070 - 513 8119

20 sep 99 12:01

Deel: ' Jan Korevaar Wint Nationale-Nederlanden Trappenloop 1999 '
Lees ook