KRO De Wandeling

Jan Schildkamp haalt met boksen jongeren uit criminaliteit

KRO DE WANDELING, VRIJDAG 28 MAART

HILVERSUM, 20030325 -- "Ik ben pas tevreden als de jongeren de drie W's hebben gehaald: woning, werk en wijf, voor de meiden dan vent." Jan Schildkamp runt in de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet een boksschool, waarmee hij kansarme jongeren een perspectief wil bieden en zo uit de criminaliteit wil halen. Met een hoog slagingspercentage en internationale aandacht van media en bestuurders.

Tijdens de elfde etappe van KRO De Wandeling gaat presentatrice Lucette Verboven in gesprek met bokstrainer Jan Schildkamp (64) over zijn passie voor de sport, de jongeren in zijn buurt en zijn gezin. "Ik vind het heerlijk om mensen gelukkig te zien. En als ik zo een bijdrage kan leveren aan het leven van deze jongeren... Ik wil graag goed doen voor anderen." Boksen is zijn passie geworden. "The noble art of boxing. Net ballet. Niet zomaar timmeren voor de overwinning." Zijn boksschool is uitgegroeid tot een gesubsidieerd project om jongeren de maatschappij weer in te krijgen. Jongeren die overlast bezorgen of in de criminaliteit belanden krijgen bij 'ome Jan' een herkansing. "Ze moeten hier om half negen zijn voor de lessen in waarden en normen, 's middags moeten ze sporten. Zo haal ik ze uit het ritme om 's nachts te leven." Het gezin is het allerbelangrijkste voor Jan Schildkamp. "Als het met mijn naasten niet goed gaat, lukt het mij ook niet meer. Mijn zoon John is nu in dienst van het project en dat maakt me gelukkig! De toekomst voor de jongeren is gewaarborgd!"

KRO De Wandeling volgt tot eind mei het traject langs de Duitse grens naar Nijmegen. Onderweg ontmoet presentatrice Lucette Verboven mensen die hun hart volgen. Het seizoen wordt afgesloten met de grote KRO Wandeldag.

KRO De Wandeling, vrijdag 28 maart 16.30 uur (HH. op zondag 30 maart 09.30 uur)
Nederland 1

KRO De Wandeling.
Mensen die hun hart volgen.

Deel: ' Jan Schildkamp haalt met boksen jongeren uit criminaliteit '
Lees ook