Gemeente Brunssum

JAN SMEETS WAARNEMEND BURGEMEESTER

Fiets- en voetgangersbrug vanaf tweede week juli open
---

Jan Smeets waarnemend burgemeester

De gouverneur van de Provincie Limburg heeft per 1 juli 2002 Jan W. Smeets benoemd tot waarnemend burgemeester van Brunssum. De heer Smeets zal deze functie vervullen tot de opvolger van burgemeester Fons Jacobs aantreedt. Naar verwachting zal dit zeker nog zes maanden duren.

Jan Smeets werd in 1939 in Doenrade geboren. In 1961 trad hij in dienst bij de Provincie Limburg en hield zich daar bezig met aangelegenheden op het gebied van maatschappelijk werk. In 1970 maakte hij de overstap naar de Provincie Gelderland, in Arnhem, en naar het werkterrein van de Ruimtelijke Ordening.

Gedurende de tien jaar dat Jan Smeets in Arnhem werkzaam was, raakte hij politiek actief voor het CDA. Van 1973 tot 1980 zat hij in de gemeenteraad van zijn woonplaats Elst, als raadslid en als fractievoorzitter.

In 1980 volgde zijn benoeming tot burgemeester van Thorn. Hij bleef tien jaar in Thorn. Van 1985 tot 1990 was hij tevens burgemeester van het toen nog zelfstandige Grathem. In die periode was hij lid van het dagelijks bestuur van het Stadsgewest Roermond en, later, vice-voorzitter van het Gewest Midden-Limburg.

In oktober 1990 trad hij aan als burgemeester van Deurne, een gemeente met een inwoneraantal (32.000) dat vergelijkbaar is met Brunssum. In Deurne bleef hij bijna tien jaar burgemeester, tot februari 2000. Toen ging de heer Smeets met vervroegd pensioen. In het afgelopen jaar is hij gedurende vijf maanden nog waarnemend burgemeester geweest van Maasbracht.

Jan Smeets is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij woont in Sittard.

Deel: ' Jan Smeets waarnemend burgemeester gemeente Brunssum '
Lees ook