Jansen Poultry Equipment winnaar 2015 Pluimveesystemenbranche


Jansen Poultry Equipment bij De Succesfactor: zondag 23 augustus 2015 om 12:55 uur

BARNEVELD, 20150820 -- Jansen Poultry Equipment is uitgeroepen als winnaar/vertegenwoordiger in de Pluimveesystemenbranche en genomineerd voor de Nationale Business Succes Award 2015. De Nominatiecommissie ziet in Jansen Poultry Equipment een stabiele, vooruitstrevende onderneming die de afgelopen jaren veel succes heeft weten te boeken binnen de markt. Nederland heeft zo’n 2.100 pluimveebedrijven die in totaal bijna 105 miljoen stuks pluimvee houden. En al die kippen en kuikens moeten ook gehuisvest worden. Maar waar worden al die systemen gemaakt en hoe belangrijk zijn huisvestigingssystemen voor pluimveehouders?

Oordeel Nominatiecommissie:
Een van de speerpunten van beleid is volgens de nominatiecommissie tevens een van de grote succesfactoren van Jansen Poultry Equipment namelijk de focus op hygiëne in de stal. Dit heeft geleid tot vele innovaties en een leidende positie van de systemen van Jansen in de wereld. Een van de voorbeelden is de speciale trampolinevloer ontwikkeld voor kippenstallen waarbij de mest wordt weggevoerd. Deze wordt al goed verkocht in China.  Alleen nog niet in Europa want in de EU is het verplicht om een strooiselvloer te hebben. De geautomatiseerde legnesten zorgen voor hoge producties met een minimum aan grondeieren. Of het nu gaat om broedeieren of consumptie-eieren, zij zorgen ervoor dat de kippen op top niveau presteren. Het realiseren van optimale productieresultaten bij pluimveebedrijven is dan ook een van haar belangrijkste doelstellingen.

Verder viel de langetermijnvisie van het bedrijf op dus waar staan we voor en wat komt er op ons af, welke problemen/vraagstukken, en hoe gaan we daarmee om. Een voorbeeld van dit langetermijn­denken is bijvoorbeeld het vraagstuk van de antibiotica in de pluimvee-industrie en de voedselveiligheid. Als de strooiselvloer door ontlasting vies wordt, kan dit voor voetproblemen zorgen. Veel boerenkiezen dan voor het gebruik van antibiotica. Bij een trampolinevloer blijven de pootjes wel schoon en hoeft er daardoor minder antibiotica gebruikt te worden. Mede hierdoor heeft de nominatiecommissie Jansen Poultry Equipment uitgeroepen als winnaar/vertegenwoordiger in de Pluimveesystemenbranche en komt zij ook in aanmerking voor de Nationale Business Succes Award 2015.

Over de Nationale Business Succes Award
Sinds 2011 nomineert de Nationale Business Succes Award op basis van strenge selectiecriteria jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches. Een onafhankelijke vakjury rijkt vervolgens eens per jaar de Succes Awards uit aan de genomineerde bedrijven die volgens hun een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award, (2015) inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks te volgen op RTL 7, zondag 12:55 uur tot einde 2015. De conceptgerechtigde van de Nationale Business Succes Award is TV Media Partners.

De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, toegankelijk voor alle kerngezonde ondernemingen.


Deel: ' Jansen Poultry Equipment winnaar 2015 Pluimveesystemenbranche '
Lees ook