TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 10-09-2012

STERREN.NL PRESENTEERT DE BUMA NL AWARDS
Uitzending - donderdag 20 september
Steerren.nl - 20.00 uur
Uitzending - zaterdag 27 oktoberNederland 1 - 16.00 uur

JAN SMIT WINT TROSKOMPAS OEUVRE AWARD

Jan Smit krijgt donderdag 20 september de TrosKompas Oeuvre Award uitgereikt tijdens het programma STERREN.NL PRESENTEERT DE BUMA NL AWARDS.

TrosKompas reikt, in samenwerking met Sterren.nl en Buma NL, jaarlijks de TrosKompas Oeuvre Award uit. Deze onderscheiding is voor die artiest, groep, componist, tekstdichter of producer die gedurende vele jaren van grote invloed is geweest voor de ontwikkeling van het Nederlandse lied. De TrosKompas Oeuvre Award is een prijs die slechts voor de allergrootsten uit de muziekindustrie is weggelegd en bestaat uit een uniek bronzen beeld.

Jan Smit viert dit jaar zijn vijftienjarig jubileum. De zanger én componist krijgt de TrosKompas Oeuvre Award uitgereikt voor zijn glansrijke carrière. Naast zijn eigen muziek schrijft Jan ook voor andere artiesten, en nieuw talent kan tevens op zijn steun rekenen. Met zijn muziek inspireert hij de fans van het Nederlandse lied.

'Om na Peter Koelewijn en George Baker deze prijs in ontvangst te mogen nemen, is een absolute eer. Muziek blijft mijn leven. De eerste vijftien jaar van mijn carrière zitten er weliswaar op, maar ik ben nog lang niet klaar,' aldus Jan Smit.

STERREN.NL PRESENTEERT DE BUMA NL AWARDS is donderdag 20 september live te zien op www.sterren.nl en te beluisteren via Sterren.nl Radio. Zaterdag 27 oktober zendt de TROS een samenvatting uit op Nederland 1.

Over de award
STERREN.NL presenteert dit jaar voor de derde keer op rij de Buma NL Awards. Met deze prestigieuze prijzen willen TROS Sterren.nl en Buma Cultuur het behoud van de Nederlandstalige muziekcultuur waarborgen en musici en auteurs in dit genre stimuleren. De awards worden in verschillende categorieën uitgereikt: Beste Zanger, Beste Zangeres, Beste Auteur, Beste Groep, Beste Nieuwkomer en Beste Single. Tevens worden er prijzen uitgereikt voor Beste Album en Beste Videoclip en dus de TrosKompas Oeuvre Award.

Voor meer informatie ga naar sterren.nl

Deel: ' Jant Smit wint TrosKompas Oeuvre Award '


Lees ook