JAPAN Masterclass: Succesvolle Communicatie met Japan


Training "Zakendoen met Japan" op 24 november (15.00-18.00) 2011

AMSTERDAM, 20111102 -- Deze masterclass geeft een introductie in de Japanse cultuur en etiquette. Deze bepalen voor een groot deel de communicatie met Japanners. Kennis hiervan zal onnodige ruis in het contact wegnemen. Verder is de masterclass er op gericht om zakenmensen startklaar te maken voor een zakenreis naar Japan of voorbereiden op het ontvangen van een Japanse delegatie in Nederland. Maar natuurlijk ook ter verbetering van contacten met Japanse klanten in Nederland. Kennis van do’s en don’ts en van Japanse etiquette maakt dat grove misverstanden tussen Japanners en Nederlanders worden voorkomen.

[Master Class Japan] Do’s en dont’s
Japan kijkt anders aan tegen de westerse gewoontes dan wij. Om te zorgen dat u niet respectloos overkomt, is het handig de do’s en dont’s in acht te nemen. Voorbeelden hiervan zijn er genoeg. Zo is het normaal dat de man een kostuum draagt en dus geen combinatie. Ook stropdassen zijn een ware cultuur in Japan en moeten dus in dezelfde rustige kleur gehouden worden. Een ander voorbeeld vindt u in visitekaartjes. Heeft u een Japanse vertaling laten maken? Alsnog geeft u het kaartje met de Engelse zijde naar boven. Doet u dit niet, dan komt het over alsof u denkt dat uw zakenpartner gebrekkig Engels kan.

Lost in translation
Situaties als bovenstaand zijn zomaar wat voorbeelden van punten waar het mis kan gaan. Zo zijn er op alle gebieden wel misverstanden te vinden. Of het nou gaat om uw schoenen, het visitekaartje, de begroetingsrituelen of de tafelmanieren, er zijn altijd significante verschillen met het Westen te noemen.

Zakelijke etiquette en Japanse cultuur proeven
Ook bij het proeven van de Japanse cultuur wordt gecommuniceerd. Er kunnen verwarringen en verwachtingen in communicatie tijdens een bar- of restaurantbezoek ontstaan waar een westerling zich geen raad mee weet. Daarom wordt tijdens de masterclass ook aandacht besteed aan informele communicatie met Japanners.  Bij het drinken van alcohol of sake zijn er duidelijke etiquette-regels.

De Masterclass ‘Succesvolle communicatie met Japan’ bevat:

- Zakelijke etiquette
- Do’s & Dont’s in Japan
- Verbale en non-verbale communicatie
- Een soepele ontmoeting hoe gaat dat? Buigen of handen schudden?
- Communicatie met Japan per telefoon, fax, teleconferencing of email.
- Wat moet u weten over de relatie Nederland-Japan
- Waaraan moet uw businesscard voldoen?
- Socializing met Japanners, hoe werkt dat het best? De rol van Sake en het zakendiner.
- Een vertrouwensrelatie met Japanners opbouwen, hoe werkt dat?
- Door welk gedrag raken Japanners in de stress?
- Japanse thee- en sake- proeverij

Het resultaat
Deelname aan deze masterclass maakt dat men zich beter op z’n gemak voelt met Japanners. Bij ontvangst van een Japanse delegatie weet men dit bezoek dusdanig vorm te geven dat de Japanse gasten zich op hun gemak voelen. Dit is een ideale basis voor een doeltreffende en succesvolle samenwerking.

Informatie
De eerstvolgende datum van de masterclass is op donderdag 24 november 2011 (middag) in Amsterdam. Naast deze masterclass zijn ook individuele trajecten mogelijk.

Hoe aanmelden?
Voor meer informatie: www.japan-trainingen.nl of bel: 020-623 50 67
Vraag naar Drs. Leydy Lübbers of  info@japan.nl.

Deel: ' JAPAN Masterclass Succesvolle Communicatie met Japan '
Lees ook