PERSBERICHT 21 SEPTEMBER 1999

Zaterdag 25 september tijdens culturele manifestatie in het MECC

Japanse cultuur proeven in Maastricht

U heeft het vast wel eens meegemaakt: smaakvol dineren in een Japans restaurant terwijl de kok al goochelend met het keukengerei de volgende gang bereidt. Een wonderlijk schouwspel en een fraai staaltje van kookkunst bezorgen u een heerlijke avond. Dat smaakt naar meer....

De VVV Maastricht, het Doshin Culture Center uit Sapporo en het Japan Travel Bureau bieden u de gelegenheid om Japanse cultuur te `proeven' tijdens het `Doshin Bunka' evenement. Op zaterdag 25 september kunt u in het MECC kennismaken met muziek, zang en dans van Japanse bodem. Geniet mee met een heuse thee-ceremonie of bekijk in alle rust de fraaie kunst van het bloemschikken en kalligraferen. Het Doshin Bunka evenement is gratis toegankelijk en duurt van 12.00 tot 19.00 uur.

Een eeuwenoude band

Nederland en Japan vieren in het jaar 2000 het vierhonderdjarig bestaan van hun handelsbetrekkingen. In het hele land vinden dan tal van culturele activiteiten plaats, zoals symposia, exposities en concerten, waarbij een relatie wordt gelegd met de eeuwenoude band die Japan en Nederland met elkaar hebben. Al in de vroege zeventiende eeuw had Nederland een vaste basis in Japan. Een bijzondere positie omdat Japan lange tijd zijn `poorten' gesloten hield voor buitenlandse invloeden.

Het Doshin Bunka evenement loopt alvast vooruit op de viering in 2000. Japan hoopt hiermee de vriendschapsbanden met Nederland te verstevigen.

Programma

12.00 - 17.00 uur Exposities, work-shops, thee-ceremonie en bloemschikken
16.30 uur Officiële opening van de Japanse Culturele Manifestatie door de heer S. Sakai, directeur van het Doshin Culture Center en de heer drs. Th. Bovens, loco-burgemeester van Maastricht. 16.30 - 19.00 uur Diverse optredens van dans- en muziekgezelschappen

De voorstellingen

Koto muziek van de Yamada school of Etiquette; Japanse dansen van de Nishizaki school of Etiquette; Een kimono show, uitgevoerd door de Tokyo Kimono School en muzikaal begeleid door een gezongen Chinees gedicht; Japanse dansen van de Kikuno's classical school of Etiquette; Kappore in de Edo stijl en Hauta muziek.

Vocal Quartet Rock Four

Tussen de Japanse optredens door, kunt u a capella muziek beluisteren van de Maastrichtse groep `Vocal Qartet Rock Four'. Deze groep is ooit begonnen met zingen in de stijl van de Nylons en de Flying Pickets. Daarna heeft het kwartet een geheel eigen stijl ontwikkeld, die het best omschreven kan worden als stijlvolle en swingende a capella popmuziek.

Organisatie

De Japanse Culturele Manifestatie `Doshin Bunka' is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen het Doshin Culture Center en het Doshin Culture Center's Lecturers Union uit Sapporo, het Japan Travel Bureau, de gemeente Maastricht, de VVV Maastricht en de KLM. Het evenement loopt vooruit op de viering van het vierhonderdjarig bestaan van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Japan in het jaar 2000.

Deel: ' Japanse cultuur proeven in Maastricht '
Lees ook