ESSENT NV

Jarko Nieweg treedt op 1 nov terug uit Raad van Bestuur Essent

Jarko Nieweg treedt op 1 november terug uit Raad van Bestuur Essent. Rinse de Jong nieuwe financieel bestuurder.

Bij de vorming van Essent in 1999 heeft de Raad van Commissarissen zich beraden over een gefaseerde vernieuwing van de Raad van Bestuur. Hierbij heeft financieel bestuurder drs. J.P. Nieweg aangegeven dat hij per 1 november 2002 gebruik wilde maken van de mogelijkheid vervroegd uit te treden.

De Raad van Commissarissen is er inmiddels in geslaagd een voortreffelijke opvolger te vinden in de persoon van Rinse de Jong RA. De heer De Jong is per 1 september beschikbaar.

Rinse de Jong (53) was achtereenvolgens Director Corporate Finance (tot 1993) en Group Treasurer van uitgeversconcern Reed Elsevier en van 1997 tot 2001 Vice President en Chief Financial Officer van ASM International, een beursgenoteerde, middelgrote toeleverancier voor de halfgeleider-industrie. Daarna vestigde hij zich als zelfstandig financieel adviseur.

Met het vertrek van Jarko Nieweg verliest Essent veel kennis en ervaring, in het bijzonder op het gebied van de financiële besturing van de onderneming. Door de benoeming van Rinse de Jong verzekert Essent zich echter van een nieuwe, ervaren en een - in de wereld van de private investeerders - goed ingevoerde financiële bestuurder. Dit is van groot belang in verband met de privatisering die in het verschiet ligt.

Essent
De multi-utility Essent is, met als thuismarkt het zuiden en het noordoosten van Nederland, actief in de sectoren energie, kabel/telecommunicatie en milieu/afval. Essent is in Nederland marktleider in de energiemarkt en heeft zicht inmiddels ook op de Duitse markt begeven. Het is het tweede kabeltelevisiebedrijf van Nederland en heeft een aandeel van 23% in de afvalmarkt. Bij Essent werken circa 12.000 mensen en het bedrijf heeft over het jaar 2000 een jaaromzet gehaald van circa 10,5 miljard gulden.


---Met vragen kunt u terecht bij:Jan Veenstra, Corporate Communicatie van Essent, tel. 026 - 8511041

www.essent.nl

This Press Release is also available in English on request

23 jan 02 11:01

Zoekwoorden:

Deel: ' Jarko Nieweg treedt terug uit Raad van Bestuur Essent '
Lees ook