Ingezonden persbericht


22-7-2001; Betreft wedstrijdverslag ONK-wegrace TT Circuit Assen

JARNO JANSSEN VEEGT WEER DE VLOER AAN MET CONCURRENTIE

250cc EK-TOPPER AAST OP WILDCARD VOOR TSJECHISCHE GP

Wat een extra testcase voor de volgende EK-race (volgend weekeinde 29 juni, in het Tsjechische Most) moest worden, liep uit op een groot machtsvertoon. Met een ongekende suprematie won 250cc coureur Jarno Janssen op het TT Circuit Assen de 5e race voor het Nederlands kampioenschap. De nummer 2 uit het Europees Kampioenschap toonde zich dit weekeinde niet alleen een goed coureur, maar tevens een uitstekend monteur. Zijn Britse mecanicien Ian Emberton kon zich door drukke werkzaamheden bij zijn tuningsbedrijf in Engeland namelijk niet vrij maken voor deze in de kalender ingelaste race. Toen heb ik samen met teambegeleider Edwin van Wanrooij, zoon van Wil Hartog s oude monteur Willy van Wanrooy, ook de technische zaken in orde gemaakt , opent Janssen, die klaarblijkelijk multifunctioneel inzetbaar is. Het motorblok kam vrijdagavond uit Engeland terug, waar Ian de machine nog met de BPS ontstekingen voor 100% had weten af te stemmen. Alleen waren er nieuwe carburateurs gemonteerd, waardoor we tijdens de 1e training op zaterdag niet helemaal uit de afstelling kwamen. Tot overmaat van ramp regende het zaterdagmiddag. Ik was weliswaar veruit de snelste, maar kwam niet onder de tijden die op droog Assen waren gereden. Vanaf de 4e startplaats maakte ik meteen een bliksemstart. In de eerste ronde had ik 2 seconden voorsprong op mijn concurrenten en een ronde later 3,5. In de loop van de race bouwde ik dat uit tot 10 seconden. Toen de achterblijvers langszij kwamen zag ik aan de pitssignalen dat ik het rustig aan kon doen , aldus Janssen die, na de ONK-race in Zolder eenvoudig zijn 2e ONK-race van dit seizoen wist te winnen 3en de 2e plaats in de ONK-stand bezet.

De jacht op het Nederlands kampioenschap hebben we door de vele clashes met de EK-races vooralsnog niet in gedachten. Volgende week wordt de 5e EK-race in Most veel belangrijker , weet Janssen. Daar moet blijken of de motorische verbeteringen voldoende zijn om EK-leider Adrian Coates (die 1 punt voor staat in de EK-stand) de leiding te ontfutselen. Het bochtige circuit lijkt in het voordeel van de Brabander, die na de belangrijke race in Tsjechië wellicht een maand later in hetzelfde land tijdens GP in Brno (26 aug.) op een wildcard in de kwartliter klasse kan rekenen. De KNMV heeft bij de FIM een wildcard voor mij aangevraagd. En als we die extra GP-start kunnen krijgen, gaan we hard achter beter materiaal aan. Die éénmalige GP-start opent wellicht deuren bij de raceafdeling van Honda om een speciale A-kit los te kunnen krijgen. Mij EK-concurrenten Coates en Garcia hebben die wel. Maar voorlopig concentreer ik me eerst op de EK-strijd van volgende week , besluit Janssen na zijn superieure generale .

Uitslag 250cc ONK-race + ONK-stand na 5 van de 9 ONK s: 1. Jarno Janssen, Helenaveen, De Graaf Contracting-Sent Waninge Honda 14 ronden in 20.30,964 = 160,211 km/uur; 2. Henk van de Lagemaat, Everdingen, Aprilia op 8,618 sec.; 3. Rob Filart, Manderveen, Honda op 18,515; 4. Jarno Boesveld, Drempt, Yamaha op 18,596; 5. Arnold Litjens, Bergen LB, Honda op 18,610; 6. Gert Pieper, Putten, Honda op 23,620; 7. Jan Blok, Leusden, Honda op 23,620; 8. Jaap Hoogeveen, Smilde, Yamaha op 38,043; 9. André Bouwmeester, Pesse, Yamaha op 41,985; 10. Stuart Voskamp, Naaldwijk, Honda op 42,994.

Tussenstand 250cc ONK: 1. Van de Lagemaat, 78; 2. Jarno Janssen, 70; 3. Hoogeveen, 66; 4. Boesveld, 56; 5. Pieper, 51; 6. Blok, 51; 7. Visscher, 39; 8. Geenen, 36; 9. Litjens, 33; 10. Smees en Bouwmeester, 30.

Deel: ' Jarno Janssen superieur in ONK-wegrace op TT Circuit Assen '
Lees ook