Jazz Festival Delft op 26-27-28 augustus


DELFT, 20160812 -- Op 25, 26, 27 en 28 augustus barst het Jazz Festival Delft weer los. Van traditionele jazz tot funk, van soul tot afro beat en van bebop tot fusion, de 32ste editie van het festival biedt weer een scala aan stijlen en aanstormende acts met voor ieder wat wils. Ook zijn er een aantal nieuwe onderdelen.

Ook dit jaar staat het festival weer garant voor vernieuwingen, zowel op muzikaal gebied als in sfeer. Zo wordt de Markt dit jaar omgetoverd tot een sfeervol plein met twee podia waar naast een reeks bruisende acts, in samenwerking met de TU Delft ook ruimte is voor workshops en muzikale lezingen. Om uit te rusten en wat lekkers nuħgen is er een foodcourt en een lounge waar genoten kan worden van diverse speciaalbieren.
Daarnaast is er een interessante markt met interessante jazz‐gerelateerde kramen.

Op de Markt en Beestenmarkt wordt uitgepakt met flinke namen. Zo treden onder meer Zitakula, Marzio Scholten’s Idenĕkit, Steffen Morrison, Roos Jonker, Marutyri, Tristan, The Funkstametics en de New Yorkse gitarist Flávio Silva op. Ook is er ruimte voor aanstormende talenten als Dominic J. Marshall, IdeMo Quartet, Gideon Tazelaar Trio, NankoSoul en Lwela Kasulwe. Voor het eerst dit jaar vindt er jazz op het water plaats. Op zaterdag vaart drie keer een bootje door de grachten met acts als Sambayá en Shirley Spoor die zullen aanmeren bij een aantal cafe’s voor optredens.

Op het Agathaplein vindt de eerste editie van het Delfts Jazz Podium plaats. Hier worden vele optredens verzorgt door Delftenaren. Dit podium kwam tot stand in nauwe samenwerking met VAK Delft. Veel lokaal talent zal hier zijn eerste podiumervaring opdoen maar ook spelen er gevestigde namen als de BIKBand, Delft Junior Bigband en het Delft Youth Jazz Combo voor het eerst dit jaar plaatsvinden. Daarnaast ontbreken ook het Voorkoor van de St. Perspektief en Lulu Jazz niet op dit podium.
Wegens groot succes vorig jaar is er ook dit jaar weer een workshop Lindy Hop dansen op het Doelenplein.

Het festival wordt dit jaar op donderdag 25 augustus geopend in Filmhuis Lumen met de documentaire EasyMan over de bekende Delfse musicus en een van Neerlands beste dwarsfluitisten Ronald Snijders. Na afloop zal Snijders een concert verzorgen. Naast de pleinen van Delft is er ook bij talloze cafés en restaurants jazzmuziek te horen. Een compleet overzicht van de locaties en het programma is te vinden op de website www.jazzfestivaldelft.nl

Leuk om te weten:
Het Jazz Festival Delft is het grootste gratis toegankelijke festival van Delft. Het festival wordt dit jaar voor de 32e keer georganiseerd door een enthousiaste groep vrijwilligers van de Stichting Delfs Jazz. Het festival trekt jaarlijks duizenden bezoekers.


Deel: ' Jazz Festival Delft op 26-27-28 augustus '


Lees ook