Rotterdams Conservatorium

Mark Nightingale en Peter King te gast op Jazzfestival Rotterdams Conservatorium

Van 22 t/m 24 januari organiseert het Rotterdams Conservatorium (RC) voor de derde keer een jazzfestival. Tijdens dit festival zullen veertig jonge jazztalenten van het conservatorium optredens verzorgen op drie locaties: Jazzcafé Dizzy, Nighttown en het Doelencafé. Het festival wordt zondag 24 januari afgesloten met een optreden van de conservatorium Big Band, met als speciale gasten trombonist Mark Nightingale (UK) en altsaxofonist Peter King (UK).

Het Jazzfestival Rotterdams Conservatorium is drie jaar geleden in het leven geroepen om conservatoriumstudenten podiumervaring te laten opdoen. Tevens wil het conservatorium de buitenwereld kennis laten maken met de uiteenlopende disciplines die op het Rotterdams Conservatorium worden gedoceerd.

Dat jazz op het Rotterdams Conservatorium volop leeft blijkt uit het veelzijdige programma van dit jazzfestival. Naast een aantal moderne jazzvarianten zijn ook een aantal wereldmuziekgroepen in de programmering. De grenzen van de jazz worden verlegd, waarbij traditionele jazz en vernieuwende muziekstijlen worden en geïntegreerd. Het programma kunt u vinden bij de maandagenda januari.

Indien u aanwezig wilt zijn bij het festival of aanvullende informatie wilt opvragen, kunt u contact opnemen met mevrouw M. Gelissen, pr-medewerker van het Rotterdams Conservatorium. Rotterdams Conservatorium, Pieter de Hoochweg 222, 3024 BJ Rotterdam. Telefoon: 010-476 73 99, fax: 010-476 81 63.

Deel: ' Jazzfestival Rotterdams Conservatorium '
Lees ook