Jazzgroep Talking Cows met hilarische videoclip op www.talkingcows.nl

Jazz in een koeienstal

ABCOUDE, 20060421 -- Talking Cows presenteert een koeien-jazz-video op www.talkingcows.nl De clip werd opgenomen in een koeienstal in Abcoude. Er komen twee boeren in voor, die nogal merkwaardig commentaar leveren op de gespeelde jazzmuziek. En er zijn veel koeien, die met geloei reageren op de notenkeuze van de musici. Reclameburo Skipintro is verantwoordelijk voor de video en de website. Dit alles ter ere van de cd "Bovinity", die onlangs uitkwam op het label Morvin Records. (www.morvinrecords.nl)


Talking Cows is een nieuw Nederlands kwartet opgericht door saxofonist Frans Vermeerssen en pianist Robert Jan Vermeulen. Vermeerssen maakt deel uit van de geïmproviseerde muziek scene, maar heeft altijd een warme belangstelling voor de sprankelende jazz uit de jaren vijftig en zestig gehad. Vermeulen hield zich overwegend met traditionelere vormen van jazzmuziek bezig, maar ontwikkelt de laatste jaren een groeiende interesse in de muziek van Thelonious Monk en Mischa Mengelberg.
Een interessant uitgangspunt voor een nieuw kwartet.
Beide oprichters schreven nieuw repertoire en vonden talentvolle jonge musici om de groep te completeren: bassist Dion Nijland en prijswinnend drummer Yonga Sun.
"Bovinity" bevat opnamen van zowel de eerste opnamesessie in juli 2004 tot en met de derde en laatste in december 2005, die na een eerste reeks concerten plaats vond.

Deel: ' Jazzgroep Talking Cows met hilarische videoclip op www.talkingcows.nl '
Lees ook