JDR Cable Systems levert inter-arraykabels voor London Array offshore windboerderij

LITTLEPORT, Cambridgeshire, Verenigd Koninkrijk--(BUSINESS WIRE)-- 20091214 --

JDR Cable Systems, een toonaangevende leverancier van onderzeese elektriciteitskabels, offshore navelstrengsystemen en gespecialiseerde zeekabels, is door het projectenconsortium van DONG Energy, E.ON en Masdar het contract toegekend voor de levering van onderzeese elektriciteits arraykabels voor de eerste fase van de London Array Offshore windboerderij.

De eerste fase van de ontwikkeling bestaande uit 175 windturbines en 2 offshore substations, zal worden geïnstalleerd op diepten van tot 23 meter op een afstand van ongeveer 20km (20miles) van de kusten van Kent en Essex in het buitenestuarium van de Thames. De windboerderij zal met behulp van onderzeese exportkabels verbonden worden met een onshore substation bij Cleve Hill, aan de kust van Noord-Kent. De elektriciteitsvoeding gaat vanuit dit substation naar het bestaande 400kV transmissienetwerk.

Het aan JDR toegekende contract omvat ingenieursdiensten, het ontwerp en de fabricatie van een 33kV kabelstelsel over een afstand van meer dan 200km, compleet met eigendom hang-off en aansluitingssystemen waarbij er een essentiële link gelegd wordt tussen individuele windturbinegenerators, windturbinegenerator-arrays en de offshore substations. De kabels zullen in 2010 en 2011 worden geproduceerd.

“Het London Array projectteam was heel duidelijk in haar beslissing voor de levering van de betrouwbaarste arraykabels op lange termijn die er op de markt te vinden zijn. JDR's toewijding aan de hoogste niveaus van kwaliteitsbeheer en voortdurende verbetering, waarbij het bedrijf gedurende vele jaren onderzeese elektriciteitskabels en navelstrengsystemen voor diepwater olie & gasprojecten ontwikkeld heeft, staat volledig op één lijn met de behoeften van offshore windboerderijoperateurs. Ook zullen wij voorzien in JDR's aansluitingssystemen van eigendom arraykabels die specifiek ontworpen zijn om de offshore installatiekosten te minimaliseren. Wij zijn verheugd dat JDR uitgekozen is als leverancier van arraykabels en wij kijken er naar uit om met dit project van wereldklasse van start te gaan,” verklaarde Patrick Phelan, managing director van JDR Cable Systems Ltd.

Als de eerste fase van beëindigd is, zal London Array, met een productie van 630MW, één van de grootste offshore windboerderijen ter wereld zijn. Dit is voldoende energie voor ongeveer 470.000 huizen en zal op belangrijke manier bijdragen aan de doelstelling van de regering van het Verenigd Koninkrijk om tegen 2015 15% van alle elektriciteitsvoorziening uit hernieuwbare bronnen te laten komen.

“In de afgelopen drie jaar heeft JDR hele grote investeringen gedaan om te voldoen aan de groeiende en vitale hernieuwbare energie-initiatieven die in het Verenigd Koninkrijk en in andere delen van de wereld genomen worden. De locatie van onze installatie in Hartlepool is zorgvuldig uitgekozen in het hart van de offshore gemeenschap van het Verenigd Koninkrijk, voor de beste uitvoering van haar ambitieuze projecten en optimaal diensten te kunnen verlenen aan alle Noordeuropese en andere geografieën in de wereld, legde Pat Herbert, group CEO, JDR Cable Systems (Holdings) Ltd uit.

London Array Project Director Richard Rigg beweerde: “London Array Limited en haar aandeelhouders zijn heel gelukkig met het feit dat JDR Cable Systems dit werkcontract heeft verkregen en dat het project de door JDR ontwikkelde nieuwe installaties in Hartlepool in het Verenigd Koninkrijk ondersteunt om zo diensten aan de offshore windindustrie te verlenen.”

Over JDR Cable Systems

JDR is een vooraanstaande leverancier van op maat ontworpen en vervaardigde statische en dynamische onderzeese elektriciteitskabels, voedingslijnen en zeekabels voor een breed scala aan toepassingen binnen de olie- en gassector, de markt voor offshore geproduceerde duurzame energie, en seismische en defensietoepassingen.

JDR werd vermeld in de Buyout Track 100 van The Sunday Times als een van de meest vooraanstaande bedrijven in particulier bezit. JDR stond op de twaalfde plaats van de jaarlijkse lijst van 100 bedrijven, en was de hoogst genoteerde fabrikant van oorspronkelijke apparatuur op de lijst.

Over het London Array consortium

London Array Limited heeft drie aandeelhouders: E.ON, DONG Energy en Masdar.

E.ON is een van de toonaangevende elektriciteit- en gasbedrijven die elektriciteit en gas voor de detailhandel levert. Het bedrijf maakt deel uit van de E.ON group, ´s werelds grootste elektriciteit- en gasbedrijf in bezit van investeerders.

DONG Energy is een van de topenergiegroepen in Noord-Europa. Wij hebben hoofdkantoren in Denemarken. Ons bedrijf richt zich op de verschaffing, productie, distributie en handel in energie en verwante producten in Noord-Europa.

Masdar, volle dochtermaatschappij van de Mubadala Development Company (Mubadala), is het multi-facetten initiatief van Abu Dhabi voor de ontwikkeling en handel van vernieuwbare energie en duurzame technologie.

Foto's/Multimedia galerij beschikbaar op: https://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6119533⟨=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
JDR Cable Systems Ltd
Patrick Phelan, +44 (0) 1353 860 022
Managing director
Patrick.Phelan@jdrcables.com
of
JDR Cable Systems Ltd
Jeanne Righter, +1 713 466 6489
Mobiel: +1 832 276 6166
Group Marketing Manager

Jeanne.Righter@jdrcables.com

Deel: ' JDR Cable Systems levert kabels voor London Array windboerderij '


Lees ook