JDR Cable Systems opent nieuwe hypermoderne productiefaciliteit in Hartlepool

HARTLEPOOL, Verenigd Koninkrijk--(BUSINESS WIRE)-- 20090714 --

JDR Cable Systems Ltd, vooraanstaande leverancier van onderzeese elektriciteitskabels, voedingslijnen en zeekabels voor de energiesector, vierde op vrijdag 10 juli de opening van haar nieuwe diepzeefaciliteit aan wal in de haven van Hartlepool, in Noordoost-Engeland. Iain Wright, parlementslid voor Hartlepool, verrichtte de officiële opening van de fabriek met de volgende woorden: "JDR is een cruciale leverancier binnen de energiebranche en een fantastisch voorbeeld van een innovatief bedrijf dat op uitstekende wijze wordt beheerd." Het evenement werd bijgewoond door enkele belangrijke politieke figuren, vertegenwoordigers van vooraanstaande energiebedrijven en diverse regionale ontwikkelingsbureaus.

De nieuwe, speciaal voor dit doel gebouwde faciliteit van 0,9 hectare (100.000 sq ft) is de enige locatie in het Verenigd Koninkrijk die specifiek is ontworpen voor de fabricage van onderzeese elektriciteitskabels ten behoeve van de groeiende markt van offshore geproduceerde duurzame energie en de steeds complexer wordende olie- en gassector.

Naast diverse themalezingen ontving JDR een speciale videoboodschap van Sir. Richard Branson, Chairman van de Virgin Group, die niet persoonlijk aanwezig kon zijn. Branson zei: “Het is prijzenswaardig dat het JDR-team deze investering heeft verricht, vooral in deze moeilijke economische tijden, en ik juich hun visie en vastberadenheid toe. Ik ben ervan overtuigd dat we samen de gevolgen van de klimaatverandering kunnen beperken, en de wereld heeft behoefte aan bedrijven als JDR die de uitdaging aangaan en de benodigde technologie leveren tegen een prijs die betaalbaar is.”

Patrick Phelan, Managing Director van JDR Cable Systems merkte op: “De ontwikkeling van de industrie voor offshore geproduceerde duurzame energie, tezamen met de noodzaak meer olie- en gasreserves te winnen uit bestaande velden, heeft geleid tot een toename in de vraag naar uiterst gespecialiseerde onderzeese elektriciteitskabels. De nieuwe locatie in Hartlepool is speciaal ingericht voor de fabricage van deze producten, naast lange step-out leidingen voor olie- en gasprojecten. De reactie van de markt is tot dusver zeer positief geweest met diverse geboekte orders en vergevorderde onderhandelingen voor vele andere projecten.”

Over JDR Cable Systems

JDR is een vooraanstaande leverancier van op maat ontworpen en vervaardigde statische en dynamische onderzeese elektriciteitskabels, voedingslijnen en zeekabels voor een breed scala aan toepassingen binnen de olie- en gassector, de markt voor offshore geproduceerde duurzame energie, en seismische en defensietoepassingen.

JDR werd vermeld in de Buyout Track 100 van The Sunday Times als een van de meest vooraanstaande bedrijven in particulier bezit. JDR stond op de twaalfde plaats van de jaarlijkse lijst van 100 bedrijven, en was de hoogst genoteerde fabrikant van oorspronkelijke apparatuur op de lijst. Managing Director Patrick Phelan werd uitgeroepen tot zakenman van het jaar door de krant Cambridge Evening News. (2008)

Foto’s/multimediagalerij: https://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6005877〈=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
JDR Cable Systems
Jeanne Righter, Group Marketing Manager,
Direct: +1 713 466 6489
Mobiel: +1 832 276 6166
Jeanne.Righter@jdrcables.com
of
JDR Cable Systems Ltd
Patrick Phelan, Managing Director
Direct: +44 (0) 1353 860 022
Patrick.Phelan@jdrcablers.com
of
JDR Cable Systems Ltd, Hartlepool
Steve Parfitt, General Manager
Direct: +44 (0) 1429 851891
Mobiel: +44 (0) 7500 916473

Steven.Parfitt@jdrcables.com

Deel: ' JDR Cable Systems opent hypermoderne productiefaciliteit in Hartlepool '


Lees ook