Chrysler Nederland

5 september 2001

Jeep Cherokee blijft de norm
De Jeep Cherokee is geheel vernieuwd. In de traditie van Jeep® beschikt hij over uitstekende rijeigenschappen in combinatie met duurzaamheid en kracht. De nieuwe Jeep Cherokee komt tot zijn recht in zowel een zakelijke omgeving als in ruw en onbegaanbaar terrein. Op basis van de jarenlange Jeep-ervaring, zet de nieuwe Cherokee nieuwe maatstaven in het SUV-segment.

De meest recente generatie van de Jeep Cherokee heeft een zelfdragende carrosserie met een nieuwe en eigen vormgeving. Karakteristieke elementen, zoals de bekende grille, zijn echter gebleven en mede door de ronde koplampen is de auto duidelijk herkenbaar als een Jeep.

De onafhankelijke voorwielophanging werd door Jeep opnieuw ontwikkeld. De achterwielophanging met draagarmen en schroefveren is dezelfde als die van de Grand Cherokee. De nieuwe, zelfdragende carrosserie is stijver en lichter dan het ladderchassis zoals dat voorheen werd gebruikt. Het nieuwe onderstel met royale veerweg, oploop- en afloophoek staat garant voor optimale prestaties op onverhard terrein en comfortabele rijeigenschappen op de openbare weg.

Het motorenpallet van de nieuwe Jeep Cherokee bestaat uit een drietal nieuwe en efficiënte motoren, te beginnen met een 2,4 liter DOHC 16 kleps-viercilinder benzinemotor met een vermogen van 108 kW (145 pk). Vanaf de introductie is de nieuwe Cherokee ook leverbaar met een zuinige dieselmotor. De 2,5 liter turbodiesel met commonrail techniek is bij 4000 tpm goed voor een vermogen van 105 kW (140 pk) met een koppel van 343 Nm dat reeds bij 2000 tpm beschikbaar is. Deze krachtbron wordt evenals de 2,4 liter benzine versie geleverd met een handbediende vijfversnellingsbak. Daarnaast is een 3.7 liter PowerTech V6 motor leverbaar met een met 155 kW (208 pk). Deze nieuwe motor levert het ongeëvenaarde trekvermogen van 312 Nm bij 3800 tpm en wordt standaard geleverd met een elektronisch geregelde Multispeed automatische transmissie.

De nieuwe Cherokee is verkrijgbaar in drie varianten, het basismodel Sport, de Sport Plus en de Limited. Elk van deze uitvoeringen beschikt over een uitgebreide standaarduitrusting, met onder meer airconditioning, audiosysteem en stuurbekrachtiging. Ook veiligheidsvoorzieningen zoals ABS met elektronische remkrachtverdeling, meerfase airbags voor bestuurder en passagier zijn standaard. De Limited is bovendien standaard voorzien van zijairbags.

In september dit jaar staat de nieuwe Cherokee bij de Jeep dealers. De prijslijst begint bij 31.760,-/ 69.989,83 voor de Sport. De Limited uitvoering kost
42.735,-/ 94.175,55.

Zoekwoorden:

Deel: ' Jeep Cherokee geheel vernieuwd '
Lees ook