PERSBERICHT
Amsterdam, 3 april 2000

Jeroen Bakker Commercial Director bij Cartoon Network

Jeroen J.G. Bakker (30) maakt per 15 mei 2000 de overstap van het mediabureau MindShare naar Cartoon Network. Hij zal in dienst treden in de functie van Commercial Director.
Bakker werkt momenteel nog bij MindShare uit Amsterdam als RTV Director, daarvoor was hij o.a. TV Buyer bij Telebingo en TV Director bij The Media Partnership.
De nieuwe Commercial Director wordt verant-woordelijk voor het commercieel exploiteren van de Cartoon Network media, zijnde de TV-zender, de web-site en het nieuwe Cartoon Network Magazine. Samen met een salesteam van 5 mensen gaat hij de adverteerders voorzien van de diverse uitgekiende multimediale communicatiemogelijkheden.

“Wij zijn zeer blij met de komst van Jeroen die veel ervaring heeft met het adviseren van adverteerders bij het inzetten van verschillende communicatiemiddelen. Deze ervaring sluit uitstekend aan bij de multimediale aanpak die Cartoon Network voor de Nederlandse markt voor ogen heeft. Onder zijn leiding zullen de commerciële doelstellingen verder ontwikkeld worden en de stijgende lijn van het Cartoonstation worden voortgezet”, aldus Mathieu Nagelkerke, Algemeen Directeur van Cartoon Network Nederland.

Jeroen Bakker zal zijn activiteiten gaan verrichten vanuit het Amster-damse kantoor van Turner Broadcas-ting System, de moedermaatschappij van Cartoon Network.


8500 cartoons op Cartoon Network
Cartoon Network vormt de thuisbasis voor zowel legendarische cartoonhelden als Bugs Bunny, Scooby Doo, Tom & Jerry, Top Cat, de Jetsons en de Flintstones als een geheel nieuwe generatie top toonsterren als Johnny Bravo, Cow & Chicken, Dexter’s Laboratory, de Power Puff Girls en Ed, Edd n Eddy
Cartoon Network toont dagelijks de beste, leukste en spannendste cartoons voor alle leeftijden en is in meer dan 44 miljoen Europese huishoudens te ontvangen.
Het programma van Cartoon Network wordt samengesteld uit de verzameling van meer dan 8.500 wereldberoemde cartoons met 500 bekende cartoonsterren uit de studio’s van Hanna-Barbera, Warner Bros. en Cartoon Network zelf. Daarnaast toont het cartoonstation aanwinsten uit de Europese film- en animatie-industrie.

Cartoon Network op Internet
Cartoon Network is ook via het Internet te bereiken; www.CartoonNetwork.nl


Deel: ' Jeroen Bakker Commercial Director bij Cartoon Network '
Lees ook