Persbericht autosport: Formule Palmer Audi/Jeroen Bleekemolen

Leerzaam begin voor Jeroen Bleekemolen

Thruxton (GB), 11 april 1999. Ondanks een vijftiende plaats in de eerste wedstrijd van de Formule Palmer Audi-serie, kijkt Jeroen Bleekemolen terug op een leerzaam weekeinde. In de enige tijdtraining scoorde het 17-jarige talent een veertiende positie. De race werd gewonnen door de Brit Lyons.

De overstap van de Formule Ford, waarin Bleekemolen vorig jaar heerste, naar de snelle 260 pk sterke Formule Palmer Audi, overbrugde de junior zonder probleem. "We hadden weinig mogelijkheden om te trainen op dit voor mij vreemde circuit. Daarbij stonden na vijf minuten in de enige tijdtraining al overal gecrashte wagens naast de baan en besloot de wedstrijdleiding na vijftien minuten te kwalificatie af te blazen. Het ging absoluut niet slecht, maar de tijd was te kort om een goede startpositie te realiseren".

Direct na start stoomde Bleekemolen door naar de tiende positie, werd door de concurrentie naar de buitenkant van de baan gedwongen, kwam op het vuile gedeelte van het circuit terecht en viel terug naar de vijftiende plek. Door de gelijkwaardigheid van de auto's zat er geen positieverbetering in. "Er gebeurde weinig, het was eigenlijk een saaie race. Daarbij had ik alle aandacht nodig om op de baan te blijven. Er lag veel olie, waardoor ik weinig grip had. In ieder geval heb ik veel geleerd en zie de toekomst vol vertrouwen tegemoet, vooral de komende races op Brands Hatch waar ik wel veel gereden heb en tijdens het testen met de wagen al snelle tijden reed", aldus Jeroen.

Uitslag:

1. Richard Lyons (GB), 14 ronden

2. Richard Tarling (GB),

3. Damien Faulkner (Ierl),

15. Jeroen Bleekemolen
(Om 19.30 uur NL-tijd, was de officiele uitslag nog niet door de organisatie vrij gegeven.
Volgende (dubbele) race: 25 april, Brands Hatch
++++++++++
Info: Jeroen Bleekemolen, tel.: 06-54761162 of 023-5242614

Deel: ' Jeroen Bleekemolen 15de in Formule Palmer Audi-serie '
Lees ook