Ingezonden persbericht

Jeroen Bleekemolen kampioen in Fly You Clio Renault Sport Cup

Spa-Francorchamps (B), 23 september 2001 Jeroen Bleekemolen (Aerdenhout) heeft de titelstrijd in de Fly You Clio Renault Sport Cup voortijdig in zijn voordeel beslist. Jeroen won de race op Spa-Francorchamps, zijn vierde zege in zes races. Vader Michael Bleekemolen (Aerdenhout) vergrootte de feestvreugde door tweede te worden. Sebastiaan Bleekemolen werd zesde.

De beide tijdtrainingen op Spa-Francorchamps werden onder compleet verschillende omstandigheden verreden; de eerste training was nat, de tweede droog. Voor de door Carpetland gesteunde Jeroen Bleekemolen maakte het niet uit, de klassementsaanvoerder was in de beide sessies de snelste. "Ik reed een bijna perfecte ronde", vertelde hij. Michael Bleekemolen kwalificeerde zich als vijfde in het 55 auto's tellende veld, Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) volgde met de zevende tijd. Ferri Somogyi kwalificeerde zich als zestiende bij de Junior-rijders.

In de race nam Jeroen Bleekemolen meteen de kop. Jeroen moest vervolgens alle zeilen bijzetten om de aandringende John de Vos achter zich te houden. "Hij zat continu in mijn slipstream", aldus de jongste telg van de familie Bleekemolen. Vlak voor het einde van de race ging De Vos hard van de baan op Raidillon, waarna Jeroen in het slot van de race een grote voorsprong had op de nieuwe nummer twee, zijn vader Michael. De titelstrijd werd eigenlijk al bij de start beslist, toen de enige echte concurrent van Jeroen in de strijd om de titel Phil Bastiaans bij de start te vroeg weg was en een 'stop & go' straf kreeg. Bastiaans behaalde geen punten. "Ik heb laten zien dat ik wat extra's heb ten opzichte van de overige deelnemers", concludeerde Jeroen na zijn zege en het binnenhalen van de titel. "Ik ben extra blij met dit kampioenschap omdat het startveld in de Renault Clio Cup groot en competitief is, de verschillen in de voorste gelederen van het veld zijn erg klein."

Michael Bleekemolen reed een prima race, die hem van de vijfde startpositie op de tweede plaats deed belanden. "Ik had een goede start, na de eerste ronde lag ik al derde", aldus de man die het succes van Team Bleekemolen completeerde. "Doordat John de Vos van de baan vloog, werd ik tweede. Dit is een geweldige dag voor ons team." Sebastiaan Bleekemolen viel in de beginfase terug naar de tiende plaats. "Het was vlak na de start een rotzooi in Les Combes, ik kon daar niet anders dan rechtdoor door het gras. Daardoor verloor ik de nodige plaatsen", vertelde hij. "Later zag ik kans om mij nog naar de zesde plaats te vechten." Ferri Somogyi werd fraai zevende bij de junioren.

Uitslag Fly You Clio Renault Sport Cup: 1. Jeroen Bleekemolen, 8 ronden in 26:51.301; 2. Michael Bleekemolen, op 4.628; 3. Pim van Riet, op 8.775, 6. Sebastiaan Bleekemolen, op 12.156. Juniorklassement: 1. Mario Bik, 7. Ferri Somogyi. Stand na zes races: 1. Jeroen Bleekemolen 118, 2. Phil Bastiaans 84, 3. Jeroen Reijntjens 69, 5. Michael Bleekemolen 62, 7. Sebastiaan Bleekemolen 51. Voor de redactie: Voor nadere informatie: Jeroen Bleekemolen, (06) 54 76 11 62, Michael Bleekemolen (06) 53 16 00 22, Sebastiaan Bleekemolen, (06) 53 19 71 48.

Deel: ' Jeroen Bleekemolen kampioen in Spa-Francorchamps '
Lees ook