Persbericht / autosport

Formule Palmer Audi

Jeroen Bleekemolen niet tevreden

Donington, 18 juli 1999. Een dertiende en een zesde plaats op het circuit van Donington Park was voor Jeroen Bleekemolen een te mager resultaat. In de negende en de tiende ronde in de Formule Palmer Audi-series kampte de 17-jarige met de nodige tegenslag. In het kampioenschap neemt de scholier de achtste positie in.

De kwalificatie voor de tweede race verliep voor Bleekemolen heel wat beter dan de tijdtraining voor de eerste wedstrijd. "Met name in de drie langzaamste bochten van het circuit kreeg ik de auto niet goed de hoek om," vertelde de coureur. "We hebben toen de set-up aan de voorkant van de wagen iets veranderd en dat pakte goed uit." De vierde startplaats gaf voor Jeroen dan ook een betere uitgangspositie dan de 12e startplek in de eerste race. "Die eerste race probeerde ik het nog wel, in de eerste paar ronden. Een voorligger die ik wou passeren drong me het gras op. De snelheid van de wagens is in de race zo gelijk dat passeren nagenoeg onmogelijk is. Je moet het van de fouten van anderen hebben." Dat klopte. Maar niemand maakte fouten en er werd in die eerste race dan ook niet van positie gewisseld. Kortom, een saaie optocht.

De tweede wedstrijd was van een geheel ander kaliber. Vertrokken vanaf de vierde positie handhaafde Jeroen zich na een chaotische start prima. In die eerste ronde ging het midden in het veld al snel mis. Diverse bolides raakten elkaar en de wedstrijdleiding was genoodzaakt de safety car in de baan te brengen. Op dat zelfde moment gaven de Red Arrows in het luchtruim boven het circuit een wervelende show. Mooi moment voor de vele duizenden toeschouwers die de pauze in de race gebruikten om de luchtshow te aanschouwen. Na vier ronden werd de baan weer vrij gegeven. Vanaf de start kampte Jeroen met een moeilijk te controleren wagen. "Hij zwabberde alle kanten op. Ik had moeite om het juiste spoor te volgen." Direct na de herstart verloor de jonge Bleekemolen een plaats. Toen een kamikaze actie van een concurrent hem bijna naast de baan deed belanden, nam Bleekemolen uiteindelijk genoegen met de zesde positie. "Er zat dit weekeinde niet meer in", besloot hij de warme dag. Jeroen Bleekemolen concentreert zich nu volledig op de Marlboro Masters. Deze week gaat hij op het circuit van Hockenheim de nodige testkilometers rijden. Beslist noodzakelijk om een goed figuur te slaan tijdens de prestigieuze Formule 3-race op Zandvoort, 8 augustus.

Uitslag 1e race: Keen (Gbr), 12 rnd. in 18:30.415 (156,57 km/uur); 2. Serjala (Fin) op 2.458; 3. Hancock (Gbr) op 4.467; 13. J. Bleekemolen (Ned) op 21.155.

Uitslag 2e race:

1. Lyons (Gbr) 12 rnd in 20:34.802 (140,84 km/uur) ;2. Serjala op 0.369 ;
3. Keen op 1.177 ; 6. J. Bleekemolen op 6.701

Stand kampioenschap na tien van de zeventien wedstrijden:
1. Lyons 176; 2. Tarling 159; 3. Mullen 154. 8. J. Bleekemolen 106.

Volgende race Jeroen: 8 augustus, Marlboro Masters of Formula 3, Zandvoort. Volgende race Formule Palmer Audi: 22 augustus, Silverstone(GB) Info: Jeroen Bleekemolen, tel.: 06-54761162 of 023-5242614

Zoekwoorden:

Deel: ' Jeroen Bleekemolen niet tevreden met eindstand Donington '
Lees ook