Zege voor Jeroen Bleekemolen in Fly You Clio Renault Sport Cup

Zandvoort, 9 september 2001 - Team Bleekemolen was tijdens de vijfde race van de Fly You Clio Renault Sport Cup, verreden op Circuit Park Zandvoort, weer in de voorste gelederen te vinden. Jeroen Bleekemolen (Aerdenhout) won de wedstrijd, nadat hij eerder vandaag op de Nürburgring samen met zijn teamgenoot Mike Hezemans al de tweede plaats had behaald in de race van de FIA GT serie. Michael Bleekemolen (Aerdenhout) werd vijfde. Jan Lammers (Zandvoort), die als gastrijder de Renault Clio van Sebastiaan Bleekemolen bestuurde, kwam als zesde over de streep.

Michael en Jeroen Bleekemolen hebben een hectisch raceweekeinde achter de rug. Vader en zoon reden evenals Sebastiaan Bleekemolen een race voor het FIA GT kampioenschap op de Nürburgring. Daarnaast stond een race van de Fly You Clio Renault Sport Cup op Circuit Park Zandvoort op het programma. Sebastiaan Bleekemolen moest de laatstgenoemde race missen, hij zou op de Nürburgring het laatste deel van de race rijden met de Chrysler Viper die hij deelt met Michael. Mike Hezemans bracht de Viper die hij deelt met Jeroen Bleekemolen naar de finish.
De Renault Clio van Sebastiaan Bleekemolen, in de kleuren van Dolmans en 7UP, werd bestuurd door Jan Lammers. De Zandvoorter presteerde in de tijdtraining erg goed door, zonder noemenswaardige voorbereiding, de derde tijd overall te rijden. Klassementsaanvoerder Jeroen Bleekemolen reed de tweede tijd in het zeer competitieve veld. Michael Bleekemolen stelde enigszins teleur met de tiende startpositie. "Ik was in de beginfase niet voldoende geconcentreerd", zocht de routinier de schuld bij zichzelf.

Jeroen en Michael Bleekemolen werden op zondag per helikopter naar Circuit Park Zandvoort gebracht. Ze waren nipt op tijd. Bij de start nam Phil Bastiaans vanaf de pole position de leiding in de race, gevolgd door Jeroen Bleekemolen. In de beginfase van de race zag Bastiaans kans om een klein gaatje te slaan ten opzichte van Jeroen. "Ik kwam net uit mijn Chrysler Viper, waarin je keihard op het rempedaal moet trappen. Dat deed ik ook een paar keer in mijn Renault Clio, waardoor de wielen blokkeerden", aldus Jeroen.
"In het tweede deel van de race was ik sneller dan Phil, maar toen moest ik hem nog passeren. Dat lukte met een inhaalactie bij het aanremmen voor de Tarzanbocht."
De door Carpetland gesteunde Jeroen heeft door zijn zege zijn voorsprong in het tussenklassement uitgebouwd tot twaalf punten op Phil Bastiaans.
Jan Lammers lag aanvankelijk derde, later viel hij in de hitte van de strijd terug naar de uiteindelijke zesde plaats. Michael Bleekemolen werd na een mooie inhaalrace vijfde

Uitslag Fly You Clio Renault Sport Cup: 1. Jeroen Bleekemolen, 12 ronden in 24:34.927; 32. Phil Bastiaans, op 0,933; Jeroen Reijntjens op 10,138; 5. Michael Bleekemolen op 15,210; 6. Jan Lammers, op 15,292.
Stand na vijf races: 1. Jeroen Bleekemolen 96, 2. Phil Bastiaans 84, 3. Jeroen Reijntjens 69, 5. Michael Bleekemolen 45, 7. Sebastiaan Bleekemolen 41.

Voor de redactie: Voor nadere informatie: Jeroen Bleekemolen, (06) 54 76 11 62, Michael Bleekemolen (06) 53 16 00 22.

Zoekwoorden:

Deel: ' Jeroen Bleekemolen wint Fly You Clio Renault Sport Cup '
Lees ook