Ingezonden persbericht

Jeroen Bleekemolen zegeviert in Europese Renault Clio Cup op de Nürburgring

Nürburg (D)/ Aerdenhout, 16 september 2001 Jeroen Bleekemolen (Aerdenhout) heeft de zevende race van de Europese Renault Clio Cup op de Duitse Nürburgring gewonnen. Het was voor Jeroen alweer zijn tweede zege in dit veld dit seizoen, na zijn overwinning op Magny-Cours.

Jeroen Bleekemolen was de enige Nederlandse deelnemer aan de race van de competitieve Renault Sport Clio Elf International Cup, de Europese variant van de Fly You Clio Renault Sport Cup. De door Carpetland en Dolmans gesteunde Jeroen stelde tijdens de training de tweede startpositie veilig. "Ik trainde samen met klassementsaanvoerder Pierre-Yves Corthals. Eerst hielp ik hem om een goede tijd te zetten, daarna hielp hij mij. In het tweede deel van de training werden we echter steeds opgehouden door minder snelle deelnemers. Daardoor moest ik genoegen nemen met de tweede tijd, achter Corthals", aldus Jeroen.

Bij de start van de race consolideerde Jeroen Bleekemolen zijn tweede plaats. Hij liep in de beginfase van de race in op koploper Corthals, maar hij was iets te gretig om de leiding over te nemen. "Ik remde te laat", erkende hij. "Daardoor kwam ik even naast de baan terecht en werd het gat tussen ons weer iets groter." Jeroen slaagde er vervolgens in om het gat van drie seconden met de koploper te dichten en bovendien de eerste plaats over te nemen. "In de één na laatste bocht van de race plaatste ik een aanval, die was succesvol", aldus de tevreden winnaar. De 19-jarige Jeroen en tweede man Corthals reden de nummer drie Alessandro Balzan op maar liefst elf seconden.

Jeroen Bleekemolen heeft vanwege zijn drukke raceprogramma (FIA GT serie en Fly You Clio Renault Sport Cup) slechts aan vier van de zeven races van de Renault Sport Clio Elf International Cup deelgenomen. Twee wedstrijden sloot hij winnend af, tevens werd hij een keer tweede en vijfde. Ondanks dat Jeroen drie races heeft gemist, staat hij op de vierde plaats in het tussenklassement. Komend weekeinde komt Team Bleekemolen in actie op het circuit van Spa-Francorchamps, waar de voorlaatste race van de Fly You Clio Renault Sport Cup op het programma staat. Jeroen Bleekemolen voert het algemeen klassement in deze raceserie aan.

Uitslag Renault Sport Clio Elf International Cup 1. Jeroen Bleekemolen, 31:04.102; 2. Pierre-Yves Corthals (B), op 0,312; 3. Alessandro Balzan (I), op 11,019. Stand na zeven races: 1. Pierre-Yves Corthals, 166; 2. Alessandro Balzan, 146; 3. Vito Postiglione (I), 100, 4. Jeroen Bleekemolen, 98 (slechts vier races gereden).

Voor de redactie:
voor nadere inlichtingen: Jeroen Bleekemolen, tel. (06) 54 76 11 62.

Zoekwoorden:

Deel: ' Jeroen Bleekemolen zegeviert in Clio Cup op Nürburgring '
Lees ook