-- gecorrigeerd en aangevuld --

Jessica Jane Toldo uit Apeldoorn gekozen tot Miss Regio 2007

Spetterende Missverkiezing voor modellen kleiner dan 1 meter 74 sluit eerste lustrum af in Almelo

 [Foto Miss Regio 2007] ALMELO, 20070331 -- De finale van de vijfde MissRegioverkiezing die 31 maart 2007 in Dans en Partycentrum Elkerbout in Almelo is gehouden, is gewonnen door de 19-jarige Jessica Jane Toldo uit Apeldoorn. De winnaar van MissRegio 2006, de Nijmeegse Jelena Petrova, reikte de prijzen uit en kroonde de kersverse Miss.

Voor de vijfde MissRegio finale pakte de organisatie, Stichting de Vlinder, flink uit met een extra feestelijk programma en meer sponsors dan ooit. De catwalks van de jonge modellen in wording werden onderbroken door optredens van zangeres Tanja Klerx, de Riverdance Groep Elkerbout, Streetdance-groep 'nSane, jumpstyling, jazz-ballet en een schattige kindermodeshow. Het programma werd gepresenteerd door Marcel Veldman, in Almelo wereldberoemd door zijn radioprogramma Veldman Time en de gelijknamige drive-in show.

De nieuwe Miss Regio heeft een lengte van 167 cm en werkt in een supermarkt als caissire. Jessica Jane heeft de Nederlandse en Italiaanse nationaliteit. Ze heeft op de middelbare school mode en techniek en een sportopleiding gevolgd maar geen van beide opleidingen kunnen voltooien. "Deze verkiezing komt voor mij totaal onverwacht", zegt de dolgelukkige Jessica Jane. Het prijzenpakket met diverse foto-shoots en inschrijving bij een modellenbureau betekenen voor haar een heel nieuw toekomstperspectief.

De tweede plaats is ingenomen door Suraya Panday uit Utrecht. Nora Gouma uit Enschede werd derde. Suraya Panday is 17 jaar, 165 cm lang en is eerstejaars aan Hogeschool Inholland in Amsterdam. Nora Gouma is 20 jaar, 168 cm lang en studeert HBO Concept Design. In totaal twintig dames onder de 1 meter 74 streden om de titel die hen van een vliegende start verzekert voor een carrire in de showbiz en modellenwereld. Vrijwel alle Nederlandse regio's waren vertegenwoordigd.

Minimumlengte

De Miss Regio verkiezing van stichting de Vlinder begon vijf jaar geleden als protest tegen de minimum lengte van 1.74 meter die in de modellenwereld als leidende norm wordt beschouwd. Modellen die `te klein' waren kregen nauwelijks werk en werden al evenmin serieus genomen.

Volgens mede- initiatiefnemer Susan Stundebeek volkomen onterecht. "Er is nog zoveel meer dan het standaardwerk", vertelt ze. "En voor al dat andere werk kun je juist modellen inzetten die kleiner zijn. Destijds keek de branche daar niet naar, en liet men dus mooie en getalenteerde meiden in de kou staan."

Stundebeek voegt eraan toe dat er ondanks alles nog steeds modellenbureaus zijn die beweren dat meiden onder de 1 meter 74 geen schijn van kans maken. "Donderdag nog stond in de Tubantia een uitspraak van een modellenbureau met een bewering van deze strekking. Helaas voor hen blijkt door ons succes dat de praktijk inmiddels anders is. Ik vind het jammer dat een deel van de branche zo aan die standaadlengte vasthoudt, maar gelukkig zijn er genoeg bedrijven die beter weten."

Waar MissRegio in de eerste paar jaar moest soebatten om de dames aan leuke opdrachten te helpen, komt men nu naar ze toe. Dat zelfde geldt inmiddels ook voor de sponsoren.

Directrice Susan Stundebeek en het hele team van Miss Regio werden aan het begin van de avond gehuldigd met een muzikale ode van zangeres Tanja Klerx, een schilderij en twintig rozen - van elke mededingster n.

Naast de MissRegioverkiezing is de organiserende stichting de Vlinder betrokken bij de organisatie van allerlei evenementen op modellengebied, zodat de Missen in hun loopbaan een extra steuntje in de rug hebben. Hiervoor werkt de stichting samen met een modellenbureau en met diverse kledingmerken.

De jury werd gevormd door Emely Groothuis van Emely Nagelstudio, modefotograaf Ivo Rikkert, Miss Regio 2006 Jelena Petrova, modellenfotograaf Willem van Walderveen, kapster Feride Cetin en Tamara Schuurhuis, personal trainer en fitnessinstructrice en vele malen turnkampioene van Overijssel.

De volgende jongedames deden deze keer aan de finale mee:
1e Petra Booi (geb. 1983) uit Leeuwarden (Friesland)
2e Janou Bruins (geb. 1988) uit Hardenberg (Overijssel)
3e Yvette Eberhard (geb. 1989) uit Lattrop (Overijssel)
4e Nora Gouma (geb. 1986) uit Enschede (Overijssel)
5e Haifa Haidery (geb. 1989) uit IJsselstein (Utrecht)
6e Tamara Hoogeveen (geb. 1990) uit Hilversum (Utrecht)
7e Ginny Janssen (geb. 1985) uit Nijmegen (Gelderland)
8e Sarina Knaap (geb. 1990) uit Den Haag (Zuid-Holland)
9e Inge Lusseveld (geb. 1986) uit Daarlerveen (Overijssel)
10e Amanda Modejong (geb. 1986) uit Vroomshoop (Overijssel)
11e Iris Nibbering (geb. 1987) uit Houten (Utrecht)
12e Annemiek Nitrauw (geb. 1985) uit Hattem (Gelderland)
13e Surya Panday (geb. 1986) uit Utrecht (Utrecht)
14e Pricilla Schouten (geb. 1985) uit Ridderkerk (Zuid-Holland)
15e Paula Stevens (geb. 1986) uit Enschede (Overijssel)
16e Jessica Jane Toldo (geb. 1987) uit Apeldoorn (Gelderland)
17e Anne ter Beek (geb. 1990) uit Almelo (Overijssel)
18e Ellen Vovk (geb. 1984) uit Groesbeek (Gelderland)
19e Marsha von Winckelmann (geb. 1987) uit Rotterdam (Zuid-Holland)
20e Veronique van der Wal (geb. 1983) uit Almelo (Overijssel)

Foto's van de dames zijn te zien op
www.missregio.nl/ klik op "Modellen 2007"
en www.thefellows.nl/missregio/
Voor de prijzen voor de 3 winnaars en achtergronden van de juryleden, zie ook https://www.nieuwsbank.nl/inp/2007/03/31/J004.htm

De Miss Regio Verkiezing 2007 is mogelijk geworden dankzij de medewerking van: Alex' Bloemkado - Alien Trick - Almelo Nieuws - AMI Kappers - Drukkerij Bosch & Fikkert - Elkerbout: Dans en Partycenter - Fifty Fifty Store - G_Street - ICI Paris XL - Improve Tuning - Intersport Mega Store - Ivo Rikkert - JeeJar - Jacq's Mode - Kin's Gym - Kapsalon GL'PERihan - McDonald's Almelo Oost - Mega Sound - Miss Mary - Nieuwsbank interactief persbureau - Nagelstudio Emely - Oranje Kledingreparatie - Ramona Brand: Fashion Model - Tamara Fitness Instructrice - Almelo's Weekblad Ruiten 3 - de Wijnkelder - Willem van Walderen.

Deel: ' Jessica Jane Toldo uit Apeldoorn is Miss Regio 2007 (2) '
Lees ook