Jeugd Ronde van Noord-Holland start in 2015 ook vanuit Alkmaar

Persbericht

Alkmaar, 18 februari 2015

Jeugd Ronde van Noord-Holland start in 2015 ook vanuit Alkmaar

Tijdens de 43e Ronde van Noord-Holland wordt er voor het tweede jaar op rij een toertocht voor de jeugd georganiseerd. Dit onderdeel met een afstand van 30 km is er speciaal voor kinderen tussen de 8 en 16 jaar. Nieuw dit jaar is dat deze fietstocht nu ook vanuit Alkmaar gereden kan worden, als tweede startlocatie naast Oostzaan. De kinderen kunnen tijdens de route een echte tijdrit rijden. Een leuke extra uitdaging, want de tijd op het parcours wordt vastgelegd en voor de snelste fietsers per leeftijdscategorie zijn er prijzen te winnen.

De Ronde van Noord-Holland is één van de grootste toertochten in de regio en trekt jaarlijks ongeveer 7.000 fietsers. Doordat ook kinderen mee kunnen fietsen, wordt het evenement nog meer een activiteit voor het hele gezin. De Jeugd Ronde van Noord-Holland start om 10.00 uur vanaf het Sportpaleis in Alkmaar of de sporthal in Oostzaan. Er zijn drie leeftijdsgroepen (8 tot 11 jaar, 12 tot 13 jaar en 14 tot 16 jaar), die onder begeleiding van ervaren voorfietsers de route over 30 km afleggen. Als gekozen wordt voor de startlocatie in Alkmaar, dan wordt de tijdrit gereden op het mountainbikeparcours rondom het Sportpaleis. Hiervoor worden mountainbikes door de organisatie beschikbaar gesteld. Bij de toertocht vanuit Oostzaan vindt de tijdrit op het wielerparcours van DTS plaats. Er zijn prijzen te winnen voor de eerste drie jongens en meisjes per leeftijdscategorie.

Inschrijven voor de Jeugd Ronde van Noord-Holland is t/m zondag 5 april mogelijk op www.rondevannoordholland.nl. Er is ook een na-inschrijving op zaterdag 18 april, maar dan wordt een hoger inschrijftarief gevraagd. De inschrijving voor de reguliere Ronde van Noord-Holland is ook nog geopend. Volwassen fietsers kunnen kiezen uit vier afstanden (40, 60, 110 en 160 km) vanaf drie verschillende startlocaties: Alkmaar, Oostzaan en Hoorn.

Deel: ' Jeugd Ronde van Noord-Holland start in 2015 ook vanuit Alkmaar '
Lees ook