Gemeente Hoogeveen

6 mei 2002

Jeugdbrandweer houdt landelijke selectiewedstrijden

De Jeugdbrandweer Hoogeveen houdt zaterdag 11 mei selectiewedstrijden. Aan de wedstrijden doen 22 jeugdbrandweerkorpsen uit heel Nederland mee. De nummers één en twee gaan door naar de halve finales.

De Jeugdbrandweer Hoogeveen organiseerde vorig jaar al landelijke selectiewedstrijden, maar die moesten worden afgelast vanwege de MKZ-crisis.

Twee wedstrijdbanen

Er zijn zaterdag twee wedstrijdbanen: een juniorenbaan voor jeugd van 12 tot 16 jaar en een aspirantenbaan voor jeugd van 12 tot 18 jaar. De wedstrijden op het terrein van Fokker Special Products aan de Edisonstraat in Hoogeveen duren van 9.00 tot 16.00 uur. Burgemeester Urlings reikt om 18.00 uur de prijzen uit.

De Jeugdbrandweer Hoogeveen heeft zestien leden en oefent iedere zaterdagochtend. De brandweerlieden in de dop krijgen dezelfde opleiding als de brandwachten van het korps, met uitzondering van het werken met persluchtmaskers. Het doel van de jeugdbrandweer is: · het bevorderen van het brandveiligheidbewustzijn.. · inzicht krijgen in het werk van andere hulpverleningsdiensten. · een kweekvijver voor de brandweer

In de loop der jaren zijn negen leden doorgestroomd naar de beroeps- of vrijwillige brandweer. Een oud-jeugdlid is nu zelfs werkzaam als commandant.

De wedstrijden zijn mede bedoeld om de onderlinge banden tussen de jeugdkorpsen te versterken.

Voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Vonk (0528-291252).

Met vriendelijke groet,
Voorlichtingscentrum

---
Gemeente Hoogeveen
Afdeling Kabinet & Communicatie
Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
Raadhuisplein 1
tel. (0528) 291 256
fax (0528) 291 325
internet: https://www.hoogeveen.nl
e-mail: voorlichtingscentrum@hoogeveen.nl

---

Deel: ' Jeugdbrandweer Hoogeveen houdt landelijke selectiewedstrijden '
Lees ook