Arrondissementsparket Den Haag

Den Haag, 4 juni 2002

Jeugdige verdachten aangehouden op verdenking van het plegen van inbraken

Politie Hollands Midden heeft in de afgelopen maanden 29 verdachten aangehouden op verdenking van het plegen van een groot aantal inbraken in Alphen aan den Rijn, Ter Aar en Boskoop. Vijf verdachten uit Gouda, Ter Aar en Alphen aan den Rijn zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Van de overige verdachten moeten zich binnenkort ook een aantal voor de rechter verantwoorden. De leeftijden van de verdachten variëren van 14 tot 17 jaar.

Begin dit jaar is Politie Hollands Midden een onderzoek gestart naar aanleiding van een aantal inbraken bij met name sportverenigingen. Bij deze inbraken werden portemonnees, mobiele telefoons en in totaal vijf auto's buitgemaakt. De gestolen auto's zijn later allen teruggevonden in de omgeving.
De jongeren worden eveneens verdacht van 41 inbraken bij bedrijven, winkels en woningen. Bij deze inbraken werden kleding, schoenen, geluidsapparatuur en fotoapparatuur ontvreemd. De diefstallen werden gepleegd in de periode van september 2001 tot en met februari 2002.

Deel: ' Jeugdige verdachten aangehouden op verdenking van het plegen van inb.. '
Lees ook