PERSBERICHT

Holland Cup verwacht zeer

grote drukte op 16-e editie

De Holland Cup, het grootste internationale jeugdvoetbaltoernooi van Nederland, verwacht deze zomer een zeer grote drukte in Almere. Vier maanden voor aanvang van het evenement heeft de organiserende stichting Euro-Sportring in Baarn al 152 buitenlandse teams uit 17 verschillende landen kunnen inschrijven. Dat zijn al 34 ploegen meer dan dezelfde periode vorig jaar, bij de 15-e editie. Uiteindelijk hebben toen in totaal 179 teams deelgenomen.

Manager Willeke Aapkes van de Holland Cup is zeer verheugd over deze massale belangstelling. "Het 25-jarige Almere viert een internationaal feestje", zegt ze. Volgens de manager heeft de toegenomen buitenlandse interesse mede te maken met het feit dat het vorige toernooi goed is verlopen. ,,Dat merkten we aan de zeer gunstige beoordeling die de teams hebben gegeven. Bovendien blijken de ploegen er nu aan gewend te zijn dat de Holland Cup niet meer in Amsterdam plaatsvindt. De Holland Cup wortelt meer en meer in Almere".

De 16-e Holland Cup vindt plaats van dinsdag 24 juli tot en met zaterdag 28 juli. Uit Denemarken komt tot dusverre de grootste buitenlandse deelname van voetballers en -sters: 42 Deense teams hebben zich al ingeschreven. Ook komen er weer veel Amerikanen naar Almere: het aantal ingeschreven teams bedraagt reeds 35. Hieronder bevinden zich opnieuw veel meisjesploegen. Ook in Zweden bestaat veel belangstelling voor de Holland Cup 2001: 18 teams hebben zich al ingeschreven.

Japan

Zelfs uit Japan komt komende zomer een voetbalploeg. Het gaat om de D-junioren van Numagaku FC uit de hoofdstad Tokyo. De andere buitenlandse formaties komen uit Duitsland (13), Spanje (7), Engeland (6), Noord-Ierland (5), Polen (5), Frankrijk (5), Oostenrijk (3), Schotland (3), Canada (3), Tsjechië (2), Zwitserland (2), Noorwegen (1) en Wales (1). De deelnemende Nederlandse teams zullen voor het merendeel afkomstig zijn uit Almere zelf.

Het toernooi vindt immers plaats op de sportparken Fanny Blankers Koen (FC Omniworld), De Marken (SV Almere), Klein Brandt (AS'80), Rie Mastenbroek (ASC Waterwijk) en Polderkwartier (SC Buitenboys). Net als vorig jaar beginnen de duizenden deelnemers aan de Holland Cup 2001 met een Olympische Vlaggenparade. Deze vindt plaats op dinsdagavond 24 juli, en start vanaf het Holland Cup Centrum aan de Landdrostdreef naar de Grote Markt in Almere. De voetbalwedstrijden beginnen op woensdag 25 juli. De finales op zaterdag 28 juli en de prijsuitreiking op de Grote Markt sluiten de Holland Cup af.

Teamleidersontvangst

Nieuw is dit jaar een Teamleidersontvangst door het gemeentebestuur, in het Stadhuis van Almere. Deze wordt gehouden op donderdag 26 juli, van 19.00 tot 20.00 uur. Dit is één van de feestelijke manieren waarmee het 25-jarig bestaan van de stad Almere extra onder de aandacht wordt gebracht.

Net als vorig jaar, worden de deelnemende teams in scholen ondergebracht. Ook zullen de ongeveer 4000 maaltijden weer worden geserveerd in de Dining Hall op het Holland Cup Centrum. Dit centrum wordt opgebouwd vanaf dinsdag 17 juli. Vanaf zondag 22 juli schrijven de ploegen zich hier in bij de infobalie.

Teams die nog mee willen doen aan de 16-e Holland Cup, kunnen zich aanmelden bij de stichting Euro-Sportring, Postbus 78, 3740 AB in Baarn. Het telefoonnummer is 035-5489818. E-mailen kan ook, via info@hollandcup.nl. Meer bijzonderheden over het internationale festijn staan op de Internetsite www.hollandcup.nl

EINDE PERSBERICHT

Deel: ' Jeugdvoetbaltoernooi Holland Cup verwacht grote drukte '
Lees ook