N.V. NOM
Van Swietenlaan 25/2
Postbus 424
9700 AK Groningen
Tel.:
Fax:
E-mail: (050) 521 44 44
(050) 521 44 00
info@nom.nl

JHP Motorparts van Rijnsburg naar Sneek

In samenwerking met de gemeente Sneek is de NOM erin geslaagd het bedrijf JHP Motorparts naar Sneek te halen. JHP was eerder gevestigd in het Zuid-Hollandse Rijnsburg.

JHP gaat op industrieterrein De Hemmen een nieuwe bedrijfsgebouw betrekken dat binnen een jaar beschikbaar moet zijn.

Het bedrijf kon in Rijnsburg niet meer uit de voeten. Verhuizing binnen de randstad was moeilijk door de uit de pan rijzende grondprijzen. Bovendien ondervond men toenemend hinder van de verkeersdrukte. Al snel kwam Noord-Nederland in beeld.

Sneek krijgt met JHP Motorparts een hightech metaalbewerker binnen zijn grenzen. Het bedrijf van de broers Jan-Piet en Taco Hazenoot heeft zich namelijk gespecialiseerd in het nauwkeurig bewerken van metaal en kunststof. Hiervoor maakt men gebruik van zeer geavanceerde bewerkingscentra. Taco Hazenoot: "Met ons kapitaalintensieve productieproces wordt zo veel mogelijk onbemand geproduceerd".

Om de voorziene groei van het bedrijf gestalte te geven en niet te wachten op de bouw van het bedrijfspand, is het bedrijf al in Fryslân neergestreken. Alle klanten zijn `meeverhuisd'. Op dit moment produceert JHP in een bedrijfspand in Scharnegoutum. Hier zijn ook de eerste nieuwe machines al geïnstalleerd.

JHP biedt nu werkgelegenheid aan vier mensen. Het bedrijf verwacht dat dit aantal sterk zal groeien.

Groningen, 24 februari 2000

Deel: ' JHP Motorparts van Rijnsburg naar Sneek '
Lees ook