Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Jo Arndts en Frank Stassen openen seizoen in Rallye de Hannut met 17e plaats.

Zaterdag 8 maart werd op de paden rond het Belgische plaatsje Hannut het Belgische rallyseizoen geopend voor de deelnemers aan het Divisie 2 Kampioenschap. Arndts en Stassen zette er een prima resultaat neer, want er verscheen een deel van de Belgische top aan de start, aangezien deze rally een prachtige test is voor hun auto. Het was echter niet enkel een Belgische aangelegenheid ook Nederland was met 11 inschrijvers goed vertegenwoordigd.

Voor Arndts ging een lang en goed voorbereide droom in vervulling; een rally rijden in een gehuurde Mitsubishi Evo van de Belgische preparateur Guy Colsoul. Het bleek een succes want voor de eerste keer in een Evo en dan een 17e plaats algemeen en 8e in groep N binnen het sterke startveld is niet niks. De eerste paar klassementsproeven klom de equipe met startnummer 39 langzaam maar zeker omhoog in het klassement. Het vertrouwen in de Mitsubishi groeide en zo ook het resultaat en de rijstijl. Tot groot genoegen van het publiek, dat in grote getale was toegestroomd, kwam de wagen soms dwars om de bocht. Dit ging goed totdat de weg glad werd door een miezerig regentje en Arndts het weiland in verdween, met een minuut verlies aan de finish kwam en terugviel in het klassement. "Het was een mooie ervaring door een professioneel team begeleid te worden. Je stapt in een wagen die door hen voorbereid is en tijdens de wedstrijd verzorgd wordt. Dat is niet te vergelijken met zelf alles bijhouden. Het smaakt naar meer!" Het is duidelijk, Arndts gaat op zoek naar budget (sponsoren) om dit vaker te kunnen doen.

De rally werd gewonnen door de Nederlander Erik Wevers met een Toyota Celica GT4. Hij wist met een voorsprong van 38 seconden de Belg Van Parijs met zijn Mitsubishi Lancer Evo 6 achter zich te houden Derde werd Conti met een Ford Escort Cosworth. De Nederlander Huisman (Gouda) met een wagen uit dezelfde stal als Arndts was goed voor de 7e plaats. Van Hoof (Winterle) en Van Empel (Eindhoven) volgden op de 9e en 10e plaats. De Koning (Eindhoven)14e. Paul Allerts uit Hoensbroek finishte met 33 seconden verschil als 18e achter Arndts. Zoon Huisman (Gouda) 25e en last but not least Van der Zalm met zijn Peugeot 106 (Wassenaar) 44e algemeen.

©vrije foto op aanvraag: info@gefo.nl
Tel.: 045-5451380
GSM: 06-53565071


---- --

Deel: ' Jo Arndts en Frank Stassen openen seizoen in Rallye de Hannut met 17.. '
Lees ook