Provincie West-Vlaanderen

Persbericht DPC/2002/PB/159 Brugge, 11 juni 2002 Jobstudenten worden ingeschakeld voor diefstalpreventie in provinciale domeinen De provincie gaat deze zomer een gezamenlijk preventieproject aan met de politiezone Het Houtsche (Beernem ­ Oostkamp ­ Zedelgem).
Tijdens de periode van 15 juli tot 15 augustus worden twee jobstudenten (elk een halve maand) ingeschakeld als preventiewerker.
Uit de criminaliteitscijfers blijkt immers dat de politiezone Het Houtsche regelmatig geconfronteerd wordt met diefstallen uit voertuigen. De parkings van het provinciaal domein Lippensgoed - Bulskampveld te Beernem behoren tot de risicoplaatsen. Het aantal diefstallen gaat daar in stijgende lijn: van slechts één diefstal in 1998, tot twaalf in 1999 en vijftien in het jaar 2000. Ook op andere plaatsen in de zone komen regelmatig dergelijke feiten voor. De provincie en de zone besloten dan ook om samen het probleem via preventieve weg aan te pakken..
De jobstudenten zullen preventief werk uitoefenen op de parkings van het provinciaal domein Lippensgoed ­ Bulskampsveld, Lac van Loppem,... en op plaatsen waar evenementen (markten, kermissen,enz.) doorgaan.
De helft van de tijd zullen de jobstudenten optreden in het provinciaal domein en de andere helft op het zonaal domein.
De studenten zullen herkenbaar bezoekers aanspreken en preventietips geven. Folders worden achtergelaten op voertuigen die niet slotvast zijn of waarin zichtbaar waardevolle zaken zijn achtergelaten. De aanwezigheid van de studenten zal uiteraard ook de formele sociale controle verhogen.

Voor verdere inlichtingen kan men zich wenden tot:

Provincie West-Vlaanderen Provinciehuis Boeverbos Dienst Mirona Koning Leopold ???-laan 41 8200 Sint-Andries 050/40.32.61Zoekwoorden:

Deel: ' Jobstudenten worden ingeschakeld voor diefstalpreventie '
Lees ook