Jochem van Gelder bezoekt Open Dag Zorg in Den Haag 19 maart a.s


Den Haag, 20110317 -- Jochem van Gelder, ambassadeur van de landelijke Open Dag van de Zorg bezoekt 19 maart a.s. Den Haag om een kijkje te nemen in de wereld van zorg en welzijn. Jochem, o.a. bekend van het programma ‘praatjesmakers’ van de NCRV, is die dag één van de duizenden bezoekers die een kijkje komen nemen bij een zorg- of welzijnsorganisatie of opleiding in de regio.

Presentator Jochem van Gelder werd in 2010 ambassadeur van de Open Dag van de zorg. Met de zorgsector kreeg Jochem te maken toen zijn vader door een herseninfarct getroffen werd en hij in een verpleeghuis verzorgd moest worden. 

De Open Dag van de Zorg wordt alweer voor de elfde keer gehouden. Bijna 100 locaties in Haaglanden en Niewe Waterweg Noord zijn open voor mensen die nieuwsgierig zijn naar opleidingen, betaald en vrijwillig werken in de zorg, het zorgaanbod of er gewoon een leuk dagje uit van willen maken. Organisaties zetten niet alleen de deur open tijdens de Open Dag van de Zorg, ze organiseren ook leuke activiteiten, samen met medewerkers en cliënten. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld  Wii-en, rolstoelfietsen, een ziekenhuiskeuken van dichtbij te bekijken en vragen over het werk in de zorg te stellen aan mensen die zelf in de zorg werkzaam zijn. Ook zijn er bij verschillende organisaties leuke hebbedingetjes te koop die door cliënten gemaakt zijn.

Een overzicht van de Open Dag van de Zorg  activiteiten per gemeente is te vinden op www.zorgenwelzijnplein.nl/opendagvandezorg   


Deel: ' Jochem van Gelder bezoekt Open Dag Zorg in Den Haag 19 maart a.s '
Lees ook