Mojo Concerts

Joe Satriana, wereldwijd bekend als een van de beste rockgitaristen, geeft op dinsdag 16 juli een eenmalig optreden in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De laatste keer dat Satriani in Nederland te zien was, is tijdens de G3 package tour geweest met Michael Schenker in 1998.

Joe Satriani wordt door zijn broeders in het vak beschouwd als de beste gitarist van de jaren '90. Satriani dankt zijn eerste bekendheid aan zijn aandeel in de solo tour van Mick Jagger in het midden van de jaren 80. Daarvoor werd zijn naam hoofdzakelijk genoemd als de gitaarleraar van Kirk Hammett van Metallica en Steve Vai van White Snake. Sindsdien heeft Satriani succesvolle albums op zijn naam geschreven als 'Surfing With The Alien', 'Flying In A Blue Dream', 'The Extremist', 'Crystal Planet' en 'Joe Satriani'.

In 1994 tourde Satriani met de legendarische groep Deep Purple ter vervanging van Ritchie Blackmore. Hij werd gevraagd bij de groep te komen, maar koos er toch voor verder te werken aan zijn solo carrire. Satriani was tevens het brein achter de fenomenale G3 tour die hernieuwde wereldwijde aandacht bracht voor gitaristen zoals Steve Vai, Michael Schenker, Kenny Wayne Shepherd, Robert Fripp en vele anderen. Het laatste album "Engines of Creation" is een muzikaal avontuur van een passioneel artistiek verlangen om muziek te combineren met de mogelijkheden van de technologie die zich in het tussenliggende decennium zo snel ontwikkeld heeft. Echt Satriani: een ingewikkelde mix, maar toch puur en ongecompliceerd.

Joe Satriani + support act
Dinsdag 16 juli 2002
Heineken Music Hall Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur
Entree: 32 (excl. servicekosten)

Kaartverkoop begint aanstaande zaterdag om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, 0900-300.1250 ( 0,45 .p.m), http://www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen. Of rechtstreeks vanaf zaterdag via deze link
https://tickets.lvp.nl/res.php?vn=3295&origin=6

Deel: ' Joe Satriani in Heineken Music Hall '
Lees ook