AutoRai

28-9-2001

Johan Cruijff Hyundai-ambassadeur

Hyundai Motor Company heeft voetballegende Johan Cruijff aangetrokken als ambassadeur voor het merk rond de 2002 FIFA World Cup. De Koreaanse autofabrikant heeft zich als hoofdsponsor aan het wereldkampioenschap voetbal verbonden.

De komende twee jaar zal Johan Cruijff een brug slaan tussen Hyundai en voetballiefhebbers overal ter wereld. "We zijn er enorm trots op dat Johan Cruijff onze ambassadeur is. Deze unieke samenwerking is voor ons de start van een wereldwijde promotie rond ons merk. Hiermee beginnen we direct, in de aanloop naar het voetbaltoernooi", stelt Byung-Ho Sung, Executive Vice President van Hyundai Motor Company, tijdens de vorige week gehouden IAA in Frankfurt. Johan Cruijff onthulde in Frankfurt Hyundais nieuwe Coupé, die begin volgend jaar op de Nederlandse markt verschijnt.

Respect

"Johan Cruijff geniet wereldwijd respect vanwege zijn ongeëvenaarde prestaties op en langs het veld. Hij werd maar liefst drie maal tot Europese speler van het jaar gekozen. Hij zal mede daardoor een grote bijdrage leveren aan de bekendheid van enerzijds de 2002 FIFA World Cup als grootste sportevenement ter wereld en anderzijds ons merk dat als sponsor verbonden is aan het toernooi." Cruijff speelt een vooraanstaande rol in de wereldwijde promotiecampagnes die Hyundai start. Hij verschijnt onder meer in tv-commercials, advertenties en op internet sites.

Volgend jaar zomer wordt het WK-voetbal gehouden in Japan en Zuid-Korea.

Zoekwoorden:

Deel: ' Johan Cruijff Hyundai-ambassadeur '
Lees ook